Арт-медіа проєкт «Культурний острів» у Сумах назвав лауреатів 11-го сезону

Арт-медіа проєкт «Культурний острів» має за мету популяризацію яскравих творчих особистостей, чиє життя тим чи іншим чином пов’язане з Сумщиною.

Проєкт було засновано у 2014 році «Агенцією творчих подій». На початку кожного наступного року оргкомітет оголошує сімку лауреатів з числа людей, котрі своєї діяльністю популяризують ідеї творчого ставлення до життя.

Останні чотири роки у зв’язку з пандемією та війною представлення лауреатів відбувається в он-лайн режимі. До цього воно проходило в театрі у вигляді святкового концерту-презентації.

Культурный остров шоу-презентацияТакож останні малотворчі роки змусили оргкомітет перейти від запрошення на Острів сучасників до формування сімки лауреатів-класиків, у числі яких персоналії з минулого, діяльність котрих істотно вплинула на творче середовище України. Водночас усі вони мають відношення до Сумщини – хтось тут народився, хтось навчався, хтось працював…

Пропонуємо вашій увазі сімку лауреатів 2024 року. Особливою її родзинкою виступає присутність у колі лауреатів-класиків жінки, що відбувається вперше. І навіть не однієї жінки, а двох панянок, котрі точно зробили наш не дуже веселий світ трошечки світлішим.

Лауреаты Культурный остров 2024

                 Культурний острів. Класика. Одинадцятий  сезон (2024)

Андрій Волощенко – архітектор, художник, кобзар, автор музики до романсу «Ніч яка місячна».

Ганна Барвінок — українська письменниця ХІХ — початку ХХ століття. Авторка етнографічно-поетичних оповідань, що у сукупності являють собою різноманітні варіації на тему жіночого щастя.

Ганна Затиркевич-Карпинська — українська акторка часів Театру корифеїв. Одна з найталановитіших мисткинь своєї генерації.

Іван Стешенко — оперний та камерний співак, бас-кантанте (баритональний бас), артист, якого називали «українським Шаляпіним».

Леонід Кагадєєв — піаніст-віртуоз, педагог, організатор концертів та гастролей. Засновник першого музичного училища в Сумах.

Микола Зеров  — професор української філології, поет і перекладач, один з головних творців сучасної української поетичної мови.

Михайло Петренко – український поет ХІХ століття. Автор всесвітньо відомого вірша «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю».

Якщо ви перейдете за цим посиланням, ви потрапите у розділ, де можна ознайомитися з розповідями про кожного з лауреатів усіх років.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 7 =