У Києві художьо презентують психологію сексуальності

Арт-галерея «Мануфактура» запрошує 16 листопада на відкриття виставки художника та перформера Ніни Мурашкіної з однойменною назвою «Мурашкіна».

Ніна Мурашкіна Мисткиня живе та працює в Україні та Іспанії. Наразі поціновувачі мистецтва мають виключну можливість познайомитись із її творчістю в Києві.

Основна тема дослідження мисткинi –  психологія сексуальності, особиста драма, зведена в культ.

Вона смілива і безстрашна, сексуальна та бачить світ в чуттєвому контексті.

Їй подобається говорити про те, про що інші замовчують, що краще зберігати в таємниці. Про мрії, які не очікують втілити в життя. Про «смачні» деталі з підсвідомості та крайні межі, дозволені в суспільних відносинах.

Що стосується творчої манери художниці – це синтетичний стиль суто жіночого сприйняття світу з глибоким ґрунтом класичної художньої освіти. Це паралель до української наївної творчості та кітчу, наповнених цитатами з творів-шедеврів історії мистецтва.

Раніше ми писали: 7 причин, почему двое становятся парой

«Мурашкіна» — «Тисяча і одна жінка»…

В цій серії картин, графічних робіт і силуетів, створених у 2008-2019 роках, можна побачити пліч-о-пліч розмаїття жіночих типологій: молодих, зрілих, сором’язливих, сміливих, таємничих, владних, хтивих, ненаситних… Але за цим різноманіттям жінок є можливість впізнати Ніну або персонажа, якого вона називає «Мурашкіна».

Як багатогранний і тривалий автопортрет, це різнобарв’я самосвідомості могло б стати егоцентричним феноменом. Однак автор не обмежився своєю зовнішністю і особливістю. Вона порушує цю нарцистичну межу, забуває про себе, щоб досягти більш глибинної, архетипичної форми жінки.

Це можна прослідкувати у силуетах: тіні без конкретних особливостей, як платонічні ідеї рухомого жіночого всесвіту. В цих творах мистецтва ми можемо впізнати мазок та штрих автора, її довгі та елегантні руки, які безпосередньо висікають виразні і точні контури. Тим, хто має можливість бачити автора та її твори мистецтва в одному просторі, стає вочевидь: вони єдині.

Мурашкiна створює яскраві живописнi роботи великого формату, інсталяції, включаючи ready-made об’єкти, трикотажні вироби, вишивку, малюнки, пов’язані з її власними еротичними оповіданнями та виставами.

Раніше ми писали: Дамские дуэли, или За что дерутся женщины

Звертаючись до тем еротики і тіла, досвіду та мрій, художниця занурює їх у театральне середовище. Її твори можуть здаватись, на перший погляд, грайливими і примхливими, але в підсумку заохочувати глядачів до серйозних роздумів щодо складності та глибини ідей. Любити або вмирати. Але, безумовно, вірити в цю магію авторського еротичного світу Ніни Мурашкіної.

Ніна Мурашкіна – Член Національної спілки художників України. Автор, учасник та куратор численних персональних та колективних творчих проектів в Австрії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Китаї, Україні та Росії.

Відкриття виставки 16 листопада о 17.00
Виставка триватиме з 16 листопада до 13 грудня 2019 року

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


6 + 6 =