Музичний синхрон Львова та Кракова

0Вже незабаром серця двох культурних столиць битимуться в унісон під чарівні мелодії музичного фестивалю, —  повідомляє Music-review Ukraine

Цього літа, а саме, з 15 до 31 серпня, відбудеться Міжнародний фестиваль »Музика у старому Львові» і його синхронний приятель «Музика у старому Кракові».  Для Кракова це буде 39-й рік досвіду, а для Львова все відбуватиметься лише вперше.

Початковий фестиваль у Кракові відбувся ще 1976 року з ініціативи влади міста й під протекцією мера. Сьогодні цей фестиваль є чи не найпопулярнішим з усіх існуючих у Польщі. Задум польського фестивалю «Музика в старому Кракові» належить засновнику польської капели «Краковієнсіс» Станіславу Галонському. Ініціатором співпраці з боку Львова виступив засновник відомого українського камерного оркестру »Віртуози Львова», народний артист України Сергій Бурко.

Ексклюзивність фестивалів у тому, що концерти відомих виконавців та колективів з різних країн відбуватимуться у храмах та історично значимих місцях. Варто зауважити, що організатори врахували усі найнеобхідніші дрібниці. По-перше, фестиваль відбуватиметься в період літніх відпусток, а це нагода для чималої кількості охочих відвідати концерти. По-друге, фестивалі «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові» об’єднають міста-побратими і стануть ще одним кроком назустріч євроінтеграції. По-третє, окрім справжніх професіоналів, для участі у фестивалі запрошуються молоді музиканти, які отримують чудову нагоду заявити про себе, свою творчість та розпочати успішну музичну кар’єру.

Отож, завітавши на фестиваль, будь то у Кракові чи у Львові, ви неодмінно отримаєте море позитивних вражень та приємних емоцій. Не проґавте унікальної нагоди дослідити найкрасивіші місця і пам’ятки міста під музичний супровід творів найвидатніших композиторів від епохи бароко і до класики.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


7 + 1 =