У Сумах поставили виставу про літаючого хлопчика та його друзів

У сумському національному театрі драми та музичної комедії ім М. С. Щепкіна новорічна прем’єра — вистава «Пітер Пен».

Сцена зі спектаклю «Пітр Пен» сумський театр ім. М.С Щепкіна «Хлопчаки-бешкетники»

Цього року у якості новорічної казки щепкінці вирішили розповісти нам історію про пригоди в уявній країні Небуландії.

Ця країна розташована на острові і живе в ній ватага хлопчаків, що колись загубилися через недбайливих няньок, а найголовніший заводила в них – Пітер Пен. З ними дружить маленька фея Дзинька. А ще на острові є плем’я індіанців з їхнім вождем «Тигровою лілією» та крокодил, усередині якого щось цокає.

Чудові декорації дають можливість нам побачити, наскільки різноманітна природа цього острова: чудернацькі квіти, ліани, високі дерева. Тут завжди тепло та сонячно.

Одного разу Пітеру Пену приходить ідея: добре було б, якби у хлопчиків з’явилася мама. Вона дбатиме про них і розповідатиме казки, які завжди закінчуються словами «…і жили вони довго і щасливо».

Тоді Пітер Пен допомагає прилетіти на острів 13-ті річній Венді та її братику Майклу. Здавалося б, райський острів – живи собі тихесенько. Але у фантазіях хлопчаків обов’язково мають бути небезпеки, які вони героїчно долають.

«Капітан Гак на піратському кораблі» сцена зі спектаклю «Пітр Пен» сумський театр ім. М.С Щепкіна

Тому поряд із островом курсує піратський корабель. І знову театральні декоратори створюють нам справжню палубу із леєрами, трапами та штурвалом. На чолі команди корабля злий капітан Гак, який катує своїх бранців (іноді вразливим дітям на це страшно дивитись). А крім того, він хоче занапастити Пітера Пена та інших хлопчаків, що живуть на острові. У його підступних задумах: обов’язково полонити Венді для того, щоб вона стала мамою для всіх піратів.

Режисер Владислав Писарев створив виставу, що насичена динамічними сценами, поєдинками, інтерактивними елементами і навіть пострілами з хлопавок. Прекрасно доповнюють цей екшен танці та балетні фрагменти.

За весь час дії спектаклю на сцені з’являється понад 20 персонажів. Використовуючи пластику, специфіку мови, емоційні реакції, актори намагалися створити індивідуальний образ кожного з них. Цікаво було б дізнатися хто вам запам’ятався найбільше?

«З мамою Веді у чарівному будиночку на острові завжди чудово»сцена зі спектаклю «Пітр Пен» сумський театр ім. М.С Щепкіна

В цієї історії є забави та смерть, несправедливість і радість перемоги, роздуми про дорослішання та материнське кохання.

А у фіналі, як і належить хлопчачим фантазіям, зло покарано, а добро перемогло. До того ж глядачі активно допомагають цьому статися.

Батькам на замітку.

Якщо Пітер Пен – один із улюблених героїв вашої дитини, то він побачить ще одну інтерпретацію вже відомої йому історії.

Якщо це перше знайомство з Пітером Пеном, то готуйтеся відповідати на багато питань:

— Хто такий Пітер Пен?

— Чому і як Пітер Пен літає, а інші ні?

— Що робила Тінь Пітера Пена у шафі?

— Навіщо пити ліки, якщо ти здоровий?

— Чому Дзинька така шкода, адже вона фея?

— Що там цокає у Крокодила всередині?

— Чому крокодил полює лише на капітана Гака?

Відповіді на всі ці кумедні, але дуже важливі для дітей питання вистава не дає, але їх можна знайти у книзі Джеймса Баррі «Пітер Пен». Тож спектакль – добра нагода приєднатися до світової літератури.

Сцена з передноворічної інтермедії «Світом Миколай мандрує» сумський театр ім. М.С. Щепкіна

Інтермедія

Безпосередньо перед виставою дітям та дорослим покажуть 15-ти хвилинне музичне театралізоване дійство в концертній залі на другому поверсі. Саме тут знаходиться Новорічна ялинка.

Дія відбувається в українській народній стилістиці. З двома сестричками Даринкою та Маринкою. розгортається невеликий пригода, впродовж якої з’являються і різдвяна зірка і маленьке бісеня і інші персонажі. Але приходить Святий Миколай і допомагає усім порозумітися та примиритися.

Раніше ми писали як зустрвти Новій 2023 рік у матеріалі: Как встречать Новый год? Советы и рекомендации. Год Кролика (Кота)

Хай у кожного у цьому році буде новорічна ялинка, що сяє вогниками та справдяться найпотаємніші бажання! Нехай цей рік принесе мир в Україну.

Фото: Лариса Ільченко

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (2 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


4 + 7 =