У Сумах Концертній залі присвоєно ім’я Анатолія Кірноза

У Концертній залі Сумського Національного академічного театрі ім. М.С. Щепкіна 3 червня відбулося урочисте відкриття пам’ятной Дошки на честь диригента, педагога, заслуженого працівника культури України Анатолія Васильовича Кірноза.

Почесна дошка А. Кірноз у Національному академічному театрі ім. М. Щепкіна

Пам’ятна Дошка А. В. Кірнозу у Сумському Національному академічному театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна

В рамках церемонії відкриття відбулась велика концертна програма майстрів мистецтв театру за творами вітчизняної  та європейської класики. Також на знак вдячності до А. Кірноза у концертній програмі взяв участь народний оркестр духових інструментів сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського, якому Анатолій Васильович приділив багато років свого життя.

З ініціативою присвоїти Концертній залі ім’я Анатолія Кірноза в травні 2021 року виступив колектив театру ім. М.С.Щепкіна. Щепкінці, як і багато театралів та музикантів, вважають, що Анатолій Васильович Кірноз належить до плеяди яскравих особистостей, які своїм неоціненним творчим внеском суттєво збагатили музично-театральну скарбницю України. Що і зазначено на почесній Дошці:

Анатолій Васильович Кірноз (1944 -2018) в  театрі ім. М.С.Щепкіна на посаді диригента  пропрацював з 1999 року до 2018 року.

Заслужений працівник культури України Анатолій Васильович Кірноз був першим диригентом і керівником оркестру, якій у 2014 році у цій залі презентував оркестрову програму в рамках творчої акції «Різдвяні зустрічі».

Анатолій Васильович присвятив своє життя служінню музиці. Був спочатку диригентом, а потім і головним диригентом симфонічного оркестру театру ім. М.С.Щепкіна. Та разом з колективом виборював нагороди, серед них Гран-Прі, якій щепкінці на 25-му Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Боромля – 2015» (м.Тростянець).

Також А.В. Кірноз 45 років займався викладацькою діяльністю в Сумському фаховому коледжі культури та мистецтв ім. Д. Бортнянського. У період роботи він виховав цілу плеяду талановитих музикантів. За часи його керівництва оркестром у коледжі колективу було присвоєне почесне звання “Народного”.

Як чудовий музикант і знаний диригент Анатолій Кірноз брав активну участь у створенні і відновленні вистав та концертних програм Національного академічного театру ім. М. Щепкіна, багато з яких і сьогодні є улюбленими серед шанувальників театрального та музичного мистецтва.

Раніше ми писали: Вистава сумського театру отримала всеукраїнський театральний «Оскар»

P.S. Відкрили почесну Дошку А. Кірноза: заступник голови Сумської обласної Ради Олександр Стрельченко, заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко, вірна життєва супутниця життя А. Кірноза Тетяна Кірноз, директор Сумського фахового коледжу культури та мистецтв ім. Д. Бортнянського Надія Гринь, директор Національного академічного театру ім. М. Щепкіна Микола Юдін.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


1 + 8 =