Україна і Китай спільно відзначили творчість Т.Г. Шевченко

У п’ятницю 18 серпня в Націольнальном музеї Тараса Шевченка відкрилася виставка творів народного художника України Миколи Андрійовіча Стороженка (1928 — 2015) «Мій Шевченко».

виставка Виставку створено на честь відзначення Дня Незалежності України в рамках святкування сторіччя Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Сьогодні Тарас Шевченко — світоч, сповідувач правди та борець за волю свого народу, через унікальні твори Миколи Стороженка, єднає нас своїм пророчим словом.

На виставці представлено 42 твори народного художника України, Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, академіка Національної академії мистецтва, засновника майстерні живопису та храмової культури НАОМА М. А. Стороженка.

Автор внутрішньо пережив кожну історичну подію, закарбовану Кобзарем у віршах і створив епічну живописну баладу космічного виміру, в якій розкривається драматична доля українського народу та що єднає нас для боротьби за свою гідність і незалежну долю рідної України.

Шевченко досяг своєї мети – Україна встала з колін. Микола Стороженко, через знайдені художні образи і супроводжуюче слово, пробуджує нашу національну свідомість та створює духовний міст між «мертвими, живими і ненародженими», між дружніми народами.

Раніше ми писали: Интерактивная биография Тараса Шевченко стала доступной для многоязычного мира

Організатори творчого проекту: Міністерство закордонних справ України, Посольство України в Китайській Народній Республіці, Міністерство культури України, Національний музей імені Тараса Шевченка, Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури, Музей Тараса Шевченка у Пекіні, Академія каліграфії та живопису КНР доклали чимало зусиль, для того щоб 26-та річниця з Дня Незалежності України освятилася Заповітом Кобзаря і палким закликом Миколи Стороженка до всіх нас відповідати настанові Поета з вірша»У нашім раї на землі»:

… і на оновленiй землi
Врага не буде, супостата,
А буде син, i буде мати,
I будуть люди на землi…

Академічний модератор проекту: ВалентинаЄфремова мистецтвознавець, заслужений працівник культури України

Адреса: м. Киів, бул. Тараса Шевченка, 12

Виставка триватимє до 4 вересня 2017 року

Також, до Дня Незалежності 22 серпня у Києві відкриється одна з наймасштабніших мистецьких виставок, читайте подробнее в материале: У Центральному Будинку художників у Києві відкриється всеукраїнська художня виставка

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


9 + 5 =