У Сумах відкрилась виставка, присвячена кольорам, які чарують душу

Днями у сумському обласному художньому музеї ім. Онацького відкрилась персональна виставка живопису Сергія Михайличенка «Чарують душу кольори квіткові».

мальчики на тарзанке, натюрмотр с цветами в кувшинах. Автор Сергей МихайличенкоВиставка приурочена до 45-річчя з дня народження художника і є результатом праці за 2015 рік.

Сергій Вікторович Михайличенко народився 30 липня 1970 року у м. Чирчик Ташкентської області в сім’ї професійних художників. Саме батьки Галина та Віктор Михайличенки й стали першими творчими наставниками й вчителями.

Раніше ми писали про Віктора Михайличенко та його виставку у сумському художньому музеї: У Сумах відкривається виставка, присвячена коханню

Обдарованість Сергія проявилася дуже рано. Перша персональна виставка відбулася в 14 років у м. Фергана. Професійну освіту здобув у Ташкентському республіканському училищі ім. П. П. Бенькова, закінчивши у 1990 році театрально- декораційне відділення. З 1992 по 1996 роки працював художником-постановником в Сурхандар’їнському обласному театрі драми та музичної комедії ім. М. Уйгура (м. Термез).

У 1993-1996 роках як художник Сумського обласного драматичного театру ім. М. Щепкіна здійснив художнє оформлення вистав: «Едіт Піаф» Ю. Рибчинського, «Весілля в стилі ретро» А. Галича, «Калігула» А. Камю, «За двома зайцями» М. Старицького та ін.

Сергій Михайличенко — член Національної спілки художників України з 2012 року, бере участь у республіканських та обласних художніх виставках. За майстерність у живопису нагороджений Золотою медаллю «Лауреат» та Дипломом Міжнародного Фонду «Культурна спадщина» (2012 р.) Твори зберігаються у музеях історії м. Києва, Сумському обласному художньому ім. Н. Онацького, галереях та приватних збірках України, Росії, Італії, Англії, Австралії, Німеччини, Японії, США.

На виставці представлено 25 живописних робіт Сергія Михайличенка. Це тільки невелика частка плодовитої праці та вражень від неповторної краси природи, внутрішнього світу людини. Твори майстра безпосередні та свіжі.

Звертаючись до натюрморту та побутового жанру, художник загострює увагу глядача на конкретно- чуттєвій красі світу. Разом з автором ми бачимо прекрасне у малому та повсякденному. Сергій вводить нас у своє життя, дає можливість відчути разом з ним ті мотиви, які він найбільш полюбляє. Сімейний затишок, радість від спостереження за зростанням дитини («Тарзанка», «На горищі у дідуся»), квіти («Пахощі весни», «Троянди під ранковим сонцем»), гуси («Гуси на Сеймі») і навіть звичайні речі побуту, зігріті теплотою спілкування з людьми («Біля старого тину») — все це стає головними темами творів.

Автор постійно перебуває у творчих пошуках, загострено відчуваючи емоційно-експресивні можливості кольорів та фактур. Художник передає тремтливі співвідношення кольорів, розмаїття ефектів яскравого світла, що пронизують та наповнюють твори, тим самим виражаючи свою неповторну індивідуальність. Автор прагне в кожному мазку відобразити пульсацію життя.

Картини художника, вражаючи витонченістю колориту, наповнюють глядачів радістю життя, відчуттям гармонії навколишнього світу.

Сергій Михайличенко — наш сучасник, який живе і творить поряд з нами. Як усі навколо, він долає житейські будні, і одночасно своєю працею служить красі, створює мажорний, оптимістичний настрій у глядача, торкаючись найтонших струн душі.

Виставка триватиме до 5 листопада 2015 року.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


3 + 7 =