Суми відвідали музейники з Полтави

Полтавська картинна галерея імені Миколи Ярошенка в гостях у Сумського художнього музею імені Никанора Онацького.

музейщики из Полтавы в умском художественном музееУчасть у міжмузейних та міжнародних наукових конференціях, читаннях, круглих столах стала необхідною потребою співробітників музеїв, їхнім професійним обов’язком.

Поділитися своїми розвідками, дослідженнями, знахідками науковці щорічно збираються у музеях Києва, Харкова, Львова, Чернігова, інших містах.

Віднедавна у діяльності музейників України започатковано традицію відзначення Міжнародного дня музеїв творчими візитами одне до одного.

Так, сумчани у різні роки побували в Качанівському, Батуринському, Опішненському музеях-заповідниках, неодноразово приймали колег названих закладів у себе.

Раніше ми писали: Заповідник українського гончарства очима сумських музейників

Цього разу Сумський обласний художній музеї ім. Никанора Онацького зустрічав своїх полтавських колег – наукових співробітників з художнього музею (картинна галерея) імені Миколи Ярошенка.

На творчій зустрічі музейники обмінялись досвідом з питань наукової і просвітницької роботи та друкованими виданнями. На колег з Полтави, які вперше побували в Сумах, справило незабутнє враження знайомство з постійною експозицією сумського художнього зібрання. Без сумніву, такі заходи духовно та естетично збагачують колег.

Раніше ми писали: У Сумах відкрилась виставка польского художника

Гості також пройшлися з екскурсією по архітектурних пам’ятках міста Суми та завітали до меморіального музею Антона Павловича Чехова.

Раніше ми писали: В Сумах в доме–музее Чехова ожили его персонажи

Сподіваємось, що наш візит-відповідь до полтавчан відбудеться обов’язково.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


5 + 6 =