У Сумах творчо розбиралися, звідки беруться діти

У репертуарі сумського Національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна з’явилася нова комедійна вистава «Звідки беруться діти?» за п’єсою Анатолія Крима.

Сцена з вистави «Звідки беруться діти?»сумського Національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна

Все починається з клятви Гіппократа. А далі ми бачимо звичайний день у відділенні пологового будинку якогось провінційного містечка. На наших очах розгортаються зворушливі історії материнства сімох жінок. Диво появи кожного нового життя у нашому світі відбувається по-різному. Для того, щоб пригорнути увагу до цих непростих історій, автор п’єси зібрав в один сюжет декілька досить типових життєвих ситуацій.

Проживаючи їх, жінки не лише відчувають ні з чим не порівнянну радість материнства, а й беруть на себе відповідальності за майбутнє дитини. Протягом всього дійства приймаються найважливіші рішення, зникають одні проблеми, і на їхнему виникають нові…

Отже, життя вирує, набуваючи несподіваних форм. Іноді смішніих та абсурдних, а буває і сумних, навіть драматичних. Всі ці колізії ненав’язливо, але виразно розкриваються у діалогах, якими наскрізь пронизана п’єса.

«Ангел приходить» — сцена зі вистави «Звідки беруться діти?»

У цілому вистава у постановці заслуженої артистки України Олени Зарицької вишла легка та жива, Дія викликає сміх, сльози та співчуття… Окремими легкими штрихами вона позначає важливі питання пошуків істинного призначення насамперед жінки, її щастя та любові.

Раніше ми писали ще про одну виставу, режисера Олени Зарицької у матеріалі: В Сумах прошла премьера спектакля о счастье по заказу

Дійові особи та виконавці:

Маргарита Андріївна — Заслужена артистка України Ольга Богомолова
Анна — Ганна Глазачева
Жанна — Яніна Бабенко
Поліна — Гелена Албагачієва
Оксана — Вікторія Морозова, Катерина Дорошко
Паша — Заслужена артистка УкраїниОлена Зарицька, Анастасія Ластовецька
Наталя — Яніна Бабенко, Надія Фесенко
Тимофій — Віталій Хоменко
Андрій — Віталій Велітченко

Вистава йде на Малій сцені і має вікові обмеження 14+

Фото: з офіційного сайу сумського Національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна та Лариси Ильченко

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. Аншлагову кількість глядачів зібрала прем’єра комедійної вистави «Звідки беруться діти…» за п’єсою Анатолія Крима у постановці заслуженої артистки України Олени Зарицької. Інтерес глядачів до нової сценічної роботи, презентованої на Малій сцені театру, є цілком виправданим, адже вистава «Нелегалка» цього ж творчого тандему вже третій рік поспіль неодмінно проходить у заповненій глядацькій залі.
    Головний майданчик подій – провінційний пологовий будинок, у якому зійшлись долі семи жінок. Кожна з них чекає на дитину, але не всі породілі однаково зацікавлені в появі немовляти.
    Різні сюжетні лінії переплітаються у вузол, який транслює глядачеві цілий спектр емоцій: від веселого сміху до гострих переживань за кожну героїню вистави.
    Прикметно, що йдеться про жінок дуже різних за віком і соціальним статусом. Втім, навіть матеріальне розшарування не руйнує їхні добрі стосунки. Навпаки, подеколи вони виглядають однією родиною, об’єднаною спільним жіночим інтересом. У такий спосіб автор робить спробу дослідити соціальний зріз українського суспільства (у його жіночому вимірі) і провести наскрізну думку, що зрештою всі ми громадяни своєї країни і в певних обставинах повинні простягати одне одному руку допомоги.
    Як зазначалось, виставу створено у жанрі комедії. Втім, на сцені є чимало епізодів, які можна визначити як суто драматичні, або ж навіть трагічні. Вочевидь, є намагання авторів постановки збагатити емоційні враження глядача, зробити їх неодноманітними і незабутніми. І слід зазначити, що їм багато в чому вдалось досягти поставленої мети.
    Влучна авторська гра, велика кількість запальних епізодів, оригінальні сюжетні ходи, широкий емоційний діапазон, — все це у сукупності створює приємну атмосферу сприйняття, до якої тягнеться глядач, якої прагне його знеболена душа.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


9 + 7 =