У Сумах розпочався шостий сезон арт-проекту про чарівних сумчанок. Світлана Качуровская

На початку вересня в обласному центрі пройде шоу-презентація підсумків щорічного арт-медіа проєкту «Три пелюстки жіночності».

Захід приурочено до Дня міста Суми і присвячено чарівним сумчанкам. Головним критерієм для вибору героїнь є наявність у їх житті трьох чинників: соціальна реалізація, материнство і та жіноча енергія, яка у парі з чоловічою  складає світову гармонію.

В цій публікації ми розповідаємо про одну з трьох героїнь 2021 року художницю, письменницю та арт-тренера Світлану Качуровську.

Светлана Качуровская

Светлана Качуровская

Світлана народилася на Сумщині в селі Жовтневе (тепер Курилівка) Конотопського району. Після школи, де, до речі, була відмінницею, отримала вищу юридичну та економічну освіту.  І навіть трохи попрацювала за фахом. А потім її невгамовне творче єство взяло верх і замість стандартного життєвого шляху, який багато у чому складається з моментів пристосування до вимог та викликів соціуму, дівчина вирішила створювати навколо себе  власний світ.  Почала професійно малювати, опанувала різноманітні художні техніки,   презентувала  свої роботи  на міських та всеукраїнських виставках.

Але це були тільки перші з феєрверку ідей, які у Світлани народжуються постійно, бо така в неї креативна і фантазійна натура. Більшість її проєктів – це ніби мандрівки у казку, куди вона залюбки запрошує усіх  бажаючих.  Там вона зустріла своїх Засинайликів, Світайликів і Спанчосів і познайомила з ними ,так би мовити, широкий дитячий та дорослий  загал.

З’являються ці фантастичні персонажі  невідомо звідки і кожного разу по-різному, як це завжди трапляється  у креативно мислячих людей. Наприклад, Засинайлики і Світайлики перший раз прийшли у пісні, а потім вже з них перебралися у самостійне життя в уяві  читачів книжок та слухачів пісень Світлани Качуровскої.  І тут ми маємо  згадати ще декілька її талантів.  Світлана – обдарована поетеса, яка до того ж придумує музику і гарно співає свої  вірші, акомпануючи на гітарі або фортепіано. Також вона складає казки і виступає у якості художника-ілюстратора  творів інших письменників.

Початок цьому поклала  зустріч з відомою літераторкою та лауреаткою престижних конкурсів Анною Коршуновою,  з якою було створено інтерактивну дитячу книгу «Казкове місто Суми», де тексти належали пані Анні, а малюнки – нашій героїні. І це не єдиний їх спільний доробок.

А після однієї з виставок до Світлани підійшла генеральний продюсер телеканалу  UA:СУМИ Оксана Кириленко – теж до речі  героїня одного з сезонів проекту «Три пелюстки жіночності», і з їх бесіди народилася ідея авторської програми Світлани Качуровської FINE ART, де вона ділиться секретами художної майстерності  з усіма бажаючими.

Сьогодні Світлана має власну творчу майстерню, де проводить майстер-класи для тих, хто робить перші кроки у царині мистецтва живопису — як дорослих, так і дітей. ЇЇ картини з задоволенням купують любителі живопису, тому що вони зазвичай наповнені позитивною енергією, якою природа щедро обдарувала їх авторку.

При всій цій безлічі справ Світлана Качуровська – любляча дружина та дбайлива мати. ЇЇ колискові і дитячі пісні у більшості матеріалізувалися саме з атмосфери дому і першими їх слухачами були найдорожчі  мужчини  – чоловік та син.

На питання про майбутнє і очікування від нього, Світлана відповідає, що найбільш за все вона хотіла б, щоб отак як зараз тривало якомога довше. Мабуть, це і є щастя.

Тільки не треба думати, що мова іде про безхмарно позитивне існування під крилечком завжди доброї долі.   Зрозуміло, що побутове життя кожного дня усіляко намагається ввірватися у казку з купою невідкладних  проблем.  Власне, саме в один з таких моментів і народилися Спанчоси – дивовижні створіння довільної форми, які  харчуються поганим настроєм і  сумними думками, і, таким чином, лікують та очищають душу. Інакше кажучи, творчість не тільки створює цікавий і яскравий світ, але й допомагає та захищає від повсякденних труднощів, сублімуючи їх у нові картини, пісні чи арт-об’єкти.

Ми усі родом з дитинства. Творчі захоплення Світлани Качуровської виникли саме там – коли вона розфарбовувала паперових ляльок для своїх подружок, за допомогою звичайної авторучки перекладала перші дитячі фантазії на мову малювання, моделювала для дівочих іграшок дизайнерський одяг, навчалася музиці і складала свої перші пісні. А далі був просто свідомий вибір між світом раціонального і країною мрій, створивши який, як миможемо впевнитися з усього сказаного  вище, Світлана не помилилася.

P.S. Шоу-презентація «Три пелюстки жіночності 2021» (социально-художественный проект «Три лепестка женственности 2021») відбудеться 3 вересня в арт-просторі «Єврейський дворик»,
що розташований за адресою: вулиця Кооперативна, 17  

Початок о 18.00.

Вхід вільний.

Читайте про героїнь проєкту «Три пелюстки жіночності» сезонів 2016-2021 тут.

Фото: Марина Селегень

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (3 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


3 + 1 =