У Києві покажуть як перетинаються міфи та реальність

У п’ятницю 20 травня в Києві в виставковому залі центрального будинку художника відкриється персональна виставка «Міф та реальність» Ірини Проценко ( м.Суми).

Ирина ПроценкоУ картинах Ірини Проценко древня міфологічна тема співвідношень втілена у сучасному вимірі. Вона по-філософськи сприймає і реально з естетичним смаком, з романтичною чуттєвістю, де головною темою є неосяжна любов, передає психологічний стан людини незалежно від віку.

Як і в житті, герої її творів перебувають у діалогах, запрошуючи глядача до співбесіди про вічні духовні цінності. В її картинах відчутні тепло любові і краси, роздуми, біль самотності, і водночас – іронія і гумор. У кожній роботі відчувається інтелігентність та висока культура.

Жанрові полотна, портрет, рухливий світ дитини, в оточені природного середовища, з виваженою композицією, кольоровим лаконізмом, наповненим сонячним сяйвом – саме це виокремлює її живопис.

Раніше ми писали: О концепции и концептуальности. Выставка «Мифы и реальность Ирины Проценко» в Сумской муниципальной галерее

Ірина Проценко народилась у місті Пограничний Приморського краю. Закінчила Північно-Осетинське художнє училище у Владикавказі.

З 1980-х років художниця живе і працює у Сумах (Україна). Член НСХУ з 1992 р. З 1986 активно бере участь у республіканських, регіональних та закордонних виставках.

На її рахунку кілька десятків основних виставок, з яких 20 – персональних у різних містах України та за кордоном. Твори Ірини зберігаються у Сумському художньому, Путивльському краєзнавчому музеях, у приватних збірках України, Росії, США, Німеччини, Австралії, Словаччини та Чехії.

Вернисаж 20 травня о 17.00

Місце: Центральний будинок художника

Адреса: вул. Січових Стрільців 1-5 (3 поверх)

Час роботи: с 12 до 19, крім вівторка

Вхід вільний

Триватиме виставка до 30 травня 2016 року.

Источник: медиа портал АТС creativpodiya.com

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


1 + 4 =