Нина Ильченко (Калина). Поціновувач прекрасного

Номинация «Каштанка»

кот зажмурился, падает снегПадав сніг на поріг, кіт зліпив собі пиріг… Сміюсь з того дитячого віршика, а ще більше зі свого Семенка. Сьогоднішня ранкова картина котусика просто зачарувала. Навкруги пухнастий, незаймано білий сніг. Його чотирилапість не міг стямитись від щастя. Ви думаєте: «Ти ба, який знаний поціновувач світового мистецтва. Ця краса, безумовно, нагадала йому картини відомих художників». Друзі, все було набагато прозаїчніше. Цей любитель смакоти, обімлівший від щастя, сприйняв сніг за молочні ріки по кісільним берегам. І яка була невимовна прикрість в його очах, коли, лизнувши сніг, враз зрозумів – міраж то не тільки закордонне видовище. Зітхнувши, повернув до кімнати. Хвіст похнюплено плентався за господарем, і весь вигляд Семенка говорив про його гірке розчарування цим світом. Та знайте, все можна виправити. Гарна порція молока — це не молочні ріки та все ж…

Ми дивилися у вікно з моїм муркунчиком, і кожен думав про своє. Він про те, що міраж, таки, підступна річ. А я, що дивовижне поряд з нами.

Читать другие миниатюры, участвующие в конкурсе «Колибри» 2016

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (2 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


комментария 2

  1. Макс:

    Зі мною це регулярно трапляється. Особливо в стосунках з людьми, коли я приймаю сніг за молочну ріку))

    • Калина:

      Такий він, цей природний феномен, підступний. І котам перепадає, і людей не обходить стороною.))) Та головне — все можна виправити!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


3 + 7 =