Викладач сумського вузу отримала «Оскар» у галузі образотворчого мистецтва

Викладач кафедри іноземних мов УАБС НБУ Римма Володимирівна Миленкова отримала нагороду Президента спілки художників Польщі за батік, виконаний у 2014 році.

Римма МиленковаЗв’язок Сумських художників та викладачів УАБС НБУ зі спілкою художників Глівіцко-забжанського округу виник завдяки ініціативі почесного професора академії пана Йозефа Габера та опікуванню пані Анни Завіши-Кубіцкої. Уже декілька років відбуваються плідні творчі обміни та пленери між митцями Сум та міста Глівіце.
17 червня 2015 року Римма Володимирівна Миленкова побувала на відкритті виставки за результатами пленеру 2015 року та на підведенні підсумків роботи у 2014 році.
На урочистому відкритті викладач академії отримала почесну нагороду за триптіх «Глівіце. Дощ. Конвалії», виконаний у техніці батік у минулому році. Європейських митців вразила неординарна техніка та обрана тема роботи. На ній зображені жінки, які в травні продають конвалії на тлі вулиць, які перекриті для проїзду, адже Євроспілка  перетворює Польщу на постійний майданчик перебудов.
Почесною нагородою виявилася бронзова статуетка від президента спілки художників Польщі Яцека Куцаби.
Я.Куцаба є відомим скульптором і створив для нагороди статуетку власного авторства, що надає їй ще більшої цінності.
Інформацію підготувала
асистент кафедри іноземних мов
Різниченко А.В

Джерело: uabs.edu.ua

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 7 =