Як перевірити щойно куплений дисплейний модуль?

Самостійний ремонт завжди пов’язаний з певним ризиком. Крім можливих проблем з установкою, ми повинні пам’ятати, що можемо зіткнутися з недавно придбаним новим модулем дисплея, який може просто не функціонувати належним чином. Тому в обов’язковому порядку слід провести попередню перевірку. Неважливо, чи буде це екран Samsung S9, дисплей Xiaomi Mi a1 або дисплейний модуль Huawei, обраний на цьому сайті https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/huawei

Перевірка нових комплектуючих

 На ринку післягарантійного обслуговування можна натрапити на багато компаній та онлайн-продавців, які, попри запевнення в надійності своїх товарів, можуть продавати несправні (браковані) екрани. Тому, щойно вдасться зняти кришку акумуляторного відсіку та від’єднати конектор зі старим дисплеєм, слід швидко перевірити роботу телефона з новими комплектуючими.

Особливостi підключення екрана

 Ми рекомендуємо перевіряти куплені дисплейні модулі безпосередньо в процесі ремонту, а не після закінчення складання телефону. Беручи до уваги модель смартфона, ми маємо знати, що подібну перевірку здебільшого можна виконати доволі швидко і просто.

 На жаль, є й телефони, у яких роз’єм для під’єднання дисплея розташовано на зворотному боці материнської плати, у такому разі перевірка дещо ускладнюється, оскільки потрібне повне розбирання телефону. Хорошим прикладом є HTC Desire 620, у якого шлейф дисплея не вдасться під’єднати без виймання плати з корпусу.

 Але це скоріше виняток і більшість виробників починають «полегшувати доступ» до роз’єму підключення шлейфу, що з’єднує дисплей з материнською платою. Чудовим прикладом тут будуть екрани Samsung з цього списку https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/samsung.

Перевірка функционалу нового модуля

 Однак просте і швидке підключення — це ще не все, що включає в себе тестування нового екрану. Тепер варто перевірити дисплейний модуль на предмет його функціональності. Екран має не тільки давати якісну картинку, а й адекватно реагувати на повзунок регулювання яскравості, зміни контрастності, водночас не повинно бути засвічень або плям на білому тлі. Далі переходимо до перевірки управління, якщо сенсорний екран працює і реагує правильно, то можна сміливо встановити нову запчастину на своє місце. У такому разі ми можемо бути впевнені, що після складання смартфон зможе функціонувати належним чином.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


4 + 5 =