У Сумах відновили резонансну виставу по твору Гоголя

У актуальному репертуарі Сумського національного академічного театру ім. М.С. Щепкіна знову з’явився пластичний перформанс за мотивами повісті М. В. Гоголя «Шинель».

Сцена з пластичного перформанса «Шинель».

Незвичайна, вишукана метафорична вистава без слів (практично) була створена на початку 2016 року харківським режисером Артемом Вусиком і з самої прем’єри стала  перлиною репертуару театру і однією з його візитівок.

А потім було ще багато прем’єр інших спектаклів  —  останні роки щепкінці працюють інтенсивно і плідно та постійно радують сумчан і гостей обласного центру новими роботами у різноманітних жанрах. І, зрозуміло, що кожна з нових робіт потребує власної зустрічі з публікою. Тому «Шинель» на якийсь час поступилася місцем іншим постановкам, у тому числі і по Гоголю. Зокрема, мова про ще одну феєричну драматичну інтерпретацію загадкової повісті Гоголя «Вій» — «Чудернацькі  пригоди бурсака».

Гоголь взагалі завжди особливо вдається щепкінцям – мабуть тому, що великий письменник фактично наш земляк і його твори особливо близькі по духу жителям Слобожанщини.

Але розмови про відродження і повернення до поточного репертуару «Шинелі» виникали неодноразово – на прес-конференціях, зустрічах керівництва театру з  театралами…  І нарешті це трапилося.

Відновлена «Шинель» знову чекає на глядачів. Тож слідкуйте за репертуарними оголошеннями і приходьте подивитися на цей справжній витвір театрального мистецтва.

Детальніше про пластичний перформанс «Шинель» читайте у публікації   В Сумах состоялась премьера спектакля без слов

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 6 =