У Сумах барди влаштують вечір на честь народин Т.Г.Шевченка

У суботу 14 березня в актовому залі обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться творча зустріч під назвою «Tabula Та’rasa», присвячена святкуванню Дня народження Великого Кобзаря.

КлубНика. Тарас ШевченкоВ ній візьмуть участь відомі сумські барди, поети та виконавці: Ольга Козаченко, Сергій Коноз, Віктор Сироватський, Ігор Касьянеко, Михайло Паламаренко, Оксана Скоробагатьська, Сергій Малюк, Лев Скриннік. А також колективи: «MPTRIO», «La Chanson» та «Чужасі».

Всі вони разом називають себе співдружністю поетів і бардів «КлубНіка», яка існує з 1987 року і у свій час була першим об’єднанням бардів на Сумщині.

В наші дні всі учасники «КлубНіки» мають свої власні творчі проекти, але інколи збираються для загальних акцій. «Tabula Та’rasa» стане черговим із них. Родзинкою події стане звучання виключно українською мови у піснях, віршах та преамбулах до них.

Ще одна з цікавинок — розмова про те, яким бачать Тараса Шевченка сучасні творчі українці.

Назва заходу — «Tabula Та’rasa» — вказує на те, що з часів Великого Кобзаря українська література взагалі і поезія зокрема має свій духовний початок, тобто це вже не «чиста дошка», а частина історії, яка тривала до нас і продовжиться після.

В цілому, організатори стверджують, що подібний неформальний полілог у часі між творчими особистостями —  явище нечасте і гідний того, щоб бути присутнім.

Дата: 14 березня

Початок: 14.30

Тривалість: 1,5 годин

Місце: актовий зал обласної універсальної наукової бібліотеки

Вхід вільний

Джерело: медиа портал АТС creativpodiya.com

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


4 + 7 =