Сумський письменник увійшов до числа переможців престижного Міжнародного конкурсу

Наприкінці жовтня було оприлюднено результати Міжнародного літературного конкурсу «Золоте перо Русі». Серед переможців – сумчанин Олександр Васильєв.

Конкурс проводиться з 2005 року. В ньому беруть участь автори, які створюють поезію або прозу російською мовою.

P1140145В Україні конкурсів для російськомовних літераторів практично немає. Тому наші співвітчизники, які пишуть російською, вимушені брати участь у закордонних літературних проектах. Але  не тільки вони. Взагалі в конкурсі представлені літературні доробки авторів з 52 країн світу.

Яким би чином не  складались стосунки між нашим країнами, культурні зв’язки не можуть перериватися.

Тому до  нас в Суми на фестиваль «Bach-fest», попри всі складності, приїздять музиканти з Москви і Бєлогрода. Тому наші творчі люди  беруть участь у конкурсах, які  організовуються в сусідній державі. І навіть перемагають в них.

Олександр Васильєв отримав звання «Срібний лауреат» за трилогію «За краешком времени», в який він у художній формі викладає свої філософські ідеї і концепції.

Олександр Олександрович – відома в Сумах особистість. В свій час він був засновником і багаторічним керівником Студентського театру при Сумському педагогічному виші.  Через його руки пройшло багато яскравих студентів, які зараз роз’їхалися по всьому світу.

Паралельно з театральною діяльністю Олександр Васильев читає лекції по філософії для всіх бажаючих. Це не схоластичний «правильний» курс, а, скоріше, вільні стихійні роздуми людини,  яка багато кого й чого бачила, прочитала і зрозуміла.

Зараз, до речі, кожен має можливість послухати філософсько-театральні лекції-роздуми Олександра Васильєва в Центрі розвитку креативного мислення «Creative Mindset», що знаходиться в Сумах за адресою: Покровська площа, буд.6 (тел. 050 6536377).

В  його бесідах взагалі немає політики, але дуже багато космосу, простору і часу. Як,  власне,  і в його книжках.

Джерело: медіа портал АТС creativpodiya.com

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 2 =