У Києві представляють автентичне українське мистецтво

У п’ятницу 18 січня в приміщенні медичного центру «Олімед» (ГастроЦентр «OLYMED») відбудеться відкриття персональної виставки живопису Віри Баринової-Кулеби «Ендоскопія – як мистецтво».

ВІРА ІВАНІВНА БАРИНОВА-КУЛЕБА «Ендоскопія – як мистецтво», це та виставка, яка дає можливість глядачеві побачити твори славетної української художниці Віри Баринової-Кулеби (1938 р.н.), яка працює та живе у Києві. В експозиції – 21 живописне полотно, що відображає різні періоди творчості майстрині, жанрову і видову різноманітність її спадщини.

Знана мисткиня, віддана справі педагог, професор Віра Іванівна Баринова-Кулеба, протягом десятків років викладає в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Твори майстрині надзвичайно різноманітні своїми сюжетами. Жанрові побутові сцени, натюрморти, портрети — вийшли з під пензля багатогранної авторки, яка все своє свідоме життя малює і цьому віддає усю себе. Усі її картини об’єднані в єдиному ритмі та з відчуттям поваги та любові до рідного краю та людей. В творчому доробку авторки є також кілька трагічних циклів про нашу історію: Голодомори, колективізацію та війну на Донбасі (ці картини не представлені на виставці).

Творчість Віри Кулеби базується на традиціях найкращих зразків українського образотворчого мистецтва. Реалістичний і самобутній авторський стиль станкового живопису не перестає захоплювати своєю щирістю, глибокою чутливістю і автентичними українськими мотивами. Серед її картин, які невимушено створюють спокій, проникають у душу та привносять любов, є відомі твори, які зберігаються в музейних та приватних колекціях України, Європи, Канади, США, Китаю.

Раніше ми писали про Олену Гончаренко — етномузиколога, музиканта з консерваторською освітою, яка займається збереженням істинної народної творчості, в тому вигляді, в якому воно має право називатися автентичним, у матеріалі: В Сумах завершилось представление новых жителей «Культурного острова» — Елена Гончаренко та її «Серпанок».

Виставка робіт художниці — це показ неймовірно красивого та життєдайного розмаїття українського побуту, історії, образів та людей. Це презентація частки сучасної української культури, яка ґрунтується на давніх традиціях.

Урочисте відкриття виставки 18 січня 2019 року о 15.00.

Виставка працює з понеділка по п’ятницю включно з 10:00 до 19:00. 

Вхід вільний.

Адреса: м. Київ, вул. Метрологічна 17/1.

 

 

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 6 =