У Сумах поставили новорічну музичну фантазію «Примхлива принцеса»

Почалася низка новорічних вистав. У цьому році в Сумському театрі дітей та юнацтва ми побачили казку «Примхлива принцеса».

Капризная принцесса. Сумской ТЮГЦе музична фантазія в 2-х діях за мотивами казки Г.-Х.Андерсена «Свинопас». Автор – Олександр Чупін, переклад з російскої на украінську – Тетяна Свелеба.

За сюжетом юний принц Королівства синіх гір Маріус з першого погляду заховався красуню-принцесу Лауру. Як і в казці Андерсена, він підносить їй подарунок – справжньго солодкоголосого солов’я та незвичайної краси живу троянду. Але принцеса починає вередувати. І не приймає подарунки.

Проте принц настільки закоханий, що переодягається свинопасом і повертається в замок короля, щоб ближче і детальнішероздивитися принцесу та розібратися у причинах її примх.

А причини були. Принцеса почувала себе самотньою, бо її мама-королева померла. Батько був захоплений розведенням поросят, та й гофмейстерина Брунгільда надсилала королю забагато знаків уваги. Були ще фрейліни, але і їм вона теж не могла відкрити своє серце та поговорити по душам.Капризная принцесса. Сумской ТЮГ

«Коли приходить любов, все в нас і навколо нас змінюється», — постійно наголошують герої казки. Про те, як прийшла любов до принца і принцеси, короля Філипа та гофмейстерини Брунгільди, як дійшли до ладу між собою усі персонажі, розповідає новорічна історія про примхливу принцесу.

У простій сюжетної формі досліджується феномен Любові. А яскраві образи дійових осіб роблять цей пошук захоплюючим.

Кожен актор постарався зробити свій персонаж таким, що запам’ятовується.

Харизматична німкеня Брунгільда (Людмила Ракута) — з яскравим акцентом, легкою домовитістю і розумінням, що після короля вона головна в замку.

Безтурботні фрейліни протиставленні одна одній — одна (Ангелина Адлер) — скромна та друга (Алевтина Радионова) — в усьому занадто активна.

Король — (Андрій Храпов) філософствуючий добряк, але, як ведеться між царюючих особ, впевнений в своїх рішеннях.

Принцеса (Ирина Радченко) — примхлива, але якщо придивитися, то з тонкою душевною організацією.

Принц (Аркадий Шерстюк) — закоханий, відкритий, але свого не упустить.

Для створення святкового настрою спектакль обрамлений інтермедією за участю не тільки Діда Мороза і Снігуроньки, а й символів року за східним календарем. Так що Пан і Пані Щури передали естафету символу наступного року — казковому Бичку.

Узнай подробнее: Готовимся к встрече Нового года. Советы и рекомендации. Год Быка

Після закінчення вистави не поспішайте в гардероб. Інтермедія триває. Весела і захоплююча, з іграми і танцями, магією і головним подарунком — Новорічною ялинкою з вогниками, що запалюються тільки всіма гладачами у залі.

Режисер — заслужений артист України Валерій Микитенко
Художник — заслужений художник України Едуард Ледньов
Композитор — заслужений діяч мистецтв України Володимир Прихожай
Художник по костюмах — Ольга Ледньова
Балетмейстер — Інна Шабельська

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (3 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 5 =