У Сумах поставили спектакль про норми нормальності

У сумському театрі для дітей та юнацтва з’явилася ще одна доросла вистава «Нормальна ненормальність». Драма на дві дії за п’єсою Володимира Винниченка «Закон».

вистава "Нормальна ненормальність"Постановка та музичне оформлення — Ганна Кобець. Художник-постановник — заслужений художник України Едуард Ледньов. Художник по костюмам – Ольга Ледньова. Художник з освітлення – Володимир Гайсинський.

Вистава дуже емоційна. З перших хвилин перед глядачем постає така моральна проблема, яка примушує забути навіть про те, що це театр, а на сцені — актори. Скоріше це сприймається як реальна ситуація, де подіями керують декілька глибинних людських мотивів. По-перше – материнський інстинкт. По-друге – питання, де та межа, за яку людина вже не може зайти, навіть якщо для неї життєво важливим є досягнення мети. І по-третє — любов і її сублімації.

вистава "Нормальна ненормальність"З глядацького залу склалося таке враження, що й самі актори — заслужений артист України Сергій Федосенко, заслужена артистка України Анфіса Зінченко, Віра Ішан, Ангеліна Адлер та заслужений артист України Михайло Стрельченко більше навіть не грають, а живуть на сцені у запропонованих авторами вистави обставинах. Щиро, з захопленням, органічно і на повному спектрі емоцій.

Це вже потім, після завершення згадується вдале і оригінальне сценографічне рішення спектаклю і лаконічне, але дуже влучне музичне оформлення. А під час дії, яка моментами підіймається до рівня справжньої трагедії, про це все забуваєш, як забуваєш про небо чи оточуючі краєвиди в моменти, коли ти переповнений подіями свого внутрішнього світу.ввистава Нормальна ненормальність

На щастя, автори знайшли позитивний вихід з тієї ситуації майже глухого кута, в яку вони поставили героїв спектаклю. Все закінчується більш-менш добре. А сюжет ми тут не переказували навмисне. Ви зрозуміли чому.

Фото: Лариса Ильченко

Джерело: медіа портал АТС creativpodiya.com

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (6 голос, оценка: 4,83 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 8 =