Онлайн-навчання 1 клас: варіанти та можливості

Батьки знають, що дитина має отримати знання, які є запорукою успішного майбутнього. Вони допоможуть йому в освоєнні комунікативних навичок, у прийнятті важливих рішень та розвитку за різними напрямами.

Але сьогодні обставини складаються так, що дистанційна школа є найбезпечнішим варіантом для дітей. В умовах епідемії та військових дій в Україні доречно вибрати дистанційний навчальний заклад, який із самого першого класу дає якісну освіту. Багато батьків стурбовані тим, чи зможе їхня дитина освоїти онлайн навчання з 1 класу, чи впораються і вони, і діти.

Переваги онлайн-навчання

Сучасні технології дають можливість батькам зробити вибір на користь класичної школи чи онлайн-навчання. Дистанційна школа набуває все більшої популярності, тому що економить час, який дитина може витратити або на відпочинок, або на хобі.

1. З першого класу батьки часто записують своїх чад у різні проекти. В онлайн-школі завжди можна переглянути уроки в записі, а значить, є можливість поєднувати дозвілля та навчання.

2. Онлайн-навчання підходить для найскромніших дітей. Так вони зможуть здобути впевненість у своїх знаннях, що позитивно позначається на успішності.

3. Очна освіта на порядок дорожча за дистанційну, адже не доведеться витрачати гроші на проїзд до школи, шкільну форму та ін.

4. Оскільки всі діти йдуть за однією програмою, то пропустивши кілька уроків, наприклад, через хворобу, наздогнати інших учнів досить важко. З онлайн-навчанням такого немає: навчальні матеріали завжди доступні, що дозволяє досконало вивчити тему.

5. Навчання онлайн виховує самоорганізацію з першого класу. Дитина вчиться керувати своїм часом, опрацьовувати велику кількість інформації та отримувати успіхи.

Інтернет став невід’ємною частиною життя дорослих та дітей. Якщо їм запропонувати почитати друковану книгу або онлайн-версію, то вони виберуть другий варіант. Діти сьогодення вивчають матеріал онлайн, і це добре, оскільки з поряд з швидкоплинним часом форма сприйняття постійно змінюється.

Відношення до онлайн-навчання всіх учасників процесу

Педагоги, учні та їхні батьки ознайомилися з новою формою навчання, що спричинило непорозуміння та суперечки. На плечі вчителів лягло основне навантаження, пов’язане з пошуком матеріалу. Їм довелося переходити на нові програми онлайн.

Найбільш складним виявилося навчання учнів перших класів. Це та категорія школярів, яка не знайома з правилами школи. Багато дітлахів не знали, як правильно тримати ручку і що взагалі від них вимагають. У ці моменти дуже безцінною була і є підтримка батьків.

Домашні завдання, окрім того, що треба виконати, слід надіслати на перевірку вчителю. Не кожен учень першого класу знайомий з інтернетом, щоб зробити це самостійно.

Для учнів молодших класів важливою є подача навчального матеріалу. Він має бути захоплюючим, цікавим, з використанням мультиків чи ігор.

В результаті можна сказати, що онлайн навчання в 1 класі виявилося реальним. Навчання в Інтернеті подобається дітям, адже дистанційна школа – це суцільний позитив.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 4 =