Художник з Ужгорода представляє у Києві, експозицію в якій переплітаються сучасність та академізм

З 11 грудня арт-галерея «Мануфактура» відкривається виставка живопису сучасного українського художника Максима Малильо «Тиші час».

Максим Малильо – представник київської художньої школи. Його живопис вибудовується на фундаментальних принципах та здобутку академічної школи – це класика, просякнута духом сьогодення, сповнена сучасних поглядів, свіжих ідей та молодої крові українського мистецтва.

В рамках експозиції «Тиші час» творчість митця представлено 31-ю роботою різного формату та всіма традиційними для академізму жанрами: пейзаж, натюрморт, портрет, сюжетна та історична картина.

Майстерно виконаний живопис Максима калейдоскопічно відображує та дозволяє відчути весь спектр емоцій і почуттів. Від ліричного споглядання до бурхливого захоплення. Від тендітної чутливості до драматизма, що крає серце.

Максим Малильо. Чумацький шлях. 2021. Полотно, олія, емаль, акрил. 200х365.

Максим Малильо. Чумацький шлях. 2021. Полотно, олія, емаль, акрил. 200х365.

Стрижнем експозиції стали 3 перші роботи з масштабного проекту художника «Життя українського народу»: «Гуцульське весілля», «Чумацький шлях» та «Весна-33». Кожен твір присвячений певній історичній події, що свого часу вплинула на формування українського народу як нації. «Посилаючись на різні культурно-історичні події й звертаючись до власного досвіду, я намагався у кожному творі зосередити увагу глядача на своєрідності, автентичності свого народу» – каже автор. Протягом двох років художник планує доповнити цикл ще п’ятьма полотнами.

«Тиші час» – назва експозиції за однойменною роботою художника та образ, що проходить червоною ниткою крізь усі твори митця. Час, коли замовкає все навкруги, тоді минуле, майбутнє та сьогодення з’єднуються в одній точці, що менше за мить та водночас ціла вічність.

Раніше ми писали про українського Мікеланджело у матеріалі: Иван Кавалеридзе. Парадоксы жизни гения

Максим Малильо. Майстерня. 2019. Полотно, акрил, олія. 170х180

Максим Малильо. Майстерня. 2019. Полотно, акрил, олія. 170х180

Максим Малильо – оксюморон мистецького світу, в найкращому сенсі цього слова. В його мистецтві поєднується непоєднуване – класична академічна школа та сучасний свіжий погляд на мистецтво, виважена та водночас експресивна і вільна манера, а герої, що дивляться на нас з полотен, вічні, просякнуті плином часу, вони були, є і будуть. І вони завжди знаходитимуть відгук в серці глядача.

Максим Малильо народився у 1996 -му році. Закінчив Фаховий коледж мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту (Ужгород, 2011-2015), Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури (НАОМА, майстерня академіка М. Гуйди) (Київ, 2015-2021).

Учасник виставок молодих митців (Lera Litvinova Gallery, Gamma, телецентр «Олівець», арт-фойє Київського національного академічного театру оперети та ін.), Всеукраїнської бієнале (2020) та численних мистецьких конкурсів (учасник конкурсної художньої виставки Віктора Зарецького (2016), II Всесвітнього молодіжного форуму мистецтв (площа Сохо, Шарм-Ель-Шейх, Єгипет, 2019), переможець конкурсу Олександра Мурашка (перша премія) (2018) та ін.).

Викладає живопис в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука (з 2021). Вперше продав свою картину у віці 12 років. З того часу роботи художника поповнюють приватні зібрання у Німеччині, Чехії, Словаччині, Литві, Китаї та Україні.

Виставка Максима Малильо «Тиші час» триватиме в арт-галереї «Мануфактура» з 11 грудня по 10 лютого.

Вхід вільний!

Адреса: Обухівське шосе, 2
Час роботи: щодня з 11.00 до 19.00
Інформація за тел.: +38 (044) 200-9747

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


5 + 2 =