Суми запрошують юних музикантів до участі у джазовому фестивалі

У Сумах починається відбір учасників IV обласного фестивалю-конкурсу «Джаз-Вітраж».

Осінь — пора мудрості, захоплюючих вражень, мрійливих творчих думок, спрямованих до найбажаніших висот свого яскравого втілення. Скільки витончених ароматів і незрівняних відтінків Його Величності Натхнення зібрано в цих воістину золотих  осінніх днях. І саме вони безпосередньо якнайкраще асоціюються з мелодіями джазу.

Обласний відкритий  фестиваль-конкурс «Джаз-Вітраж», що започаткований Управлінням культури Сумської міської ради на базі Сумської ДМШ №2 вже вчетверте скликає  поцінювачів та прихильників джазової музики  долучитися до феєрії  неповторних ритмів, яскравих інтонацій, неперевершених інтерпретацій, нових авторських рішень та неповторних аранжувань у колі друзів, де разом з найменшими учасниками-початківцями свою майстерність дарують і найповажніші титуловані майстри джазу.

Вони (концертуючі, визнані далеко за межами області і всієї України) увійдуть до складу професійного журі, а також залюбки подарують всім учасникам і гостям фестивалю свої захоплюючі майстер-класи та показові виступи на сцені Сумської обласної філармонії . Саме на цій сцені наприкінці квітня 2020 року  відбудеться ІІ етап фестивальної програми, що проходитиме у вигляді гала-концерту разом із нагородженням переможців та музичними привітаннями від членів журі.

І етап – це перегляд та оцінювання членами журі конкурсних програм учасників, котрі відбуваються за попередньо надісланими через офіційний сайт фестивалю-конкурсу відеозаписами .

З початку свого існування «Джаз-Вітраж» значно розширив свою географію, збільшив кількість учасників-солістів, хорових та оркестрових колективів, різноманітних ансамблів, зміцнив склад журі, але вимоги до конкурсної програми залишаються незмінними! Це два джазових твори на вибір учасника!

У фестивалі-конкурсі можуть брати участь юні музиканти від 8 до 17 років включно, які представляють Суми, Сумську область, а також інші міста України та світу. 

Учасників розподілено на три вікові категорії:

8-10 років – молодша;

11-13 років –середня;

14-17 років – старша;

Та за трьома номінаціями : І – інструментальний жанр; ІІ –вокальний жанр ; ІІІ – композиція і імпровізація. Кількісний склад учасників передбачає участь солістів, дуетів, тріо, ансамблів, хорів та оркестрів.

Заявки з конкурсними відеозаписами прийматимуться з 05 по 25 березня 2020року.

Саме зараз і є та чудова пора, щоб обмiрковано зважити свої наміри й бажання, вміння, можливості, та маючи достатньо часу для підготовки й вдосконалення виконавської майстерності, стати кращим серед кращих! Джазового вам настрою та нових творчих злетів і перемог!

Оргкомітет  ф/к «Джаз вітраж». Довідки за телефоном 0(542) 33-00-32.

Сторінка Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100024625566886

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


7 + 9 =