У Сумах гадали на метеликах

У суботу 3 листопада в сумській універсальній науковій  бібліотеці відбулася зустріч з поетесою з Києва Лілією Батюк-Нечипоренко.

На творчому вечорі в Сумах Лілія … презентувала збірку віршів «Сміх метеликів». Це лише третя презентація цієї книги по Україні, а наклад практично увесь розпроданий і вже готується вийти у світ наступний.

Зовні зустріч не обіцяла нічого незвичайного: маленький столик на сцені, на нім — збірки віршів, мікрофон, квіти і загадковий маленький чорний мішечок — цікаво, що це і для чого?

І ось з вуст поетеси, яка буквально сяє своєю посмішкою, прозвучали перші вірші, а далі — пісня «Сміх метеликів», що дала назву усій книзі. І раптом пішов у справу «чорний мішечок» — почалося дійство під назвою «ворожіння на віршах». Пам’ятаєте, раніше за старих часів гадали на книгах, — подумки ставили питання, називали сторінку, рядок і так книга давала алегоричну відповідь.

Лилия Батюк-Нечипоренко
В нашому випадку, кожен, хто сидів в залі, витягнув собі з мішечка маленький листок з номером вірша. І пішло інтерактивне спілкування. Лілія запитує номер і читає, властивим їй бархатистим голосом вірш, потім дарує його глядачеві в роздрукованому виді — так м’яко поезія заходить в кожну душу, в кожне серце.

У залі було багато людей, що самі займаються поезією і було абсолютно природно, коли у відповідь на такий подарунок, звучало лаконічне поетичне або музичне алаверды. Знаючи особисто деяких глядачів, приємно дивувало те, наскільки точним був збіг поетичного подарунка від Лілії і людини, якій він призначався. І це співпадіння залишилося чудовою, вражаючою загадкою.

Про саму ж  збірку «Сміх метеликів» Лілія Батюк-Нечипоренко говорить, що вона наповнена віршами про любов, природу і багато що інше, проте завжди це сублімація, переживання, спостереження. Про що б не були вірші, в неї це завжди психологія.

Детальніше про поєзию Лилии Батюк-Нечипоренко ми писали у матеріалі: У Сумах відбудеться творча зустріч з поетесою, що знається на метеликах.

Декілька слів про поєтесу:

Лілія Батюк-Нечипоренко народилася в селі Кучаків Бориспільського району Київської області. Зараз живе і працює у Києві. За освітою вчитель історії, фінансист, маркетолог. Почала писати вірші ще в юному віці, але як мовиться «в стіл». А з 2014 року це захоплення отримало новий розвиток, її вірші побачили світ і увійшли до нього.

2014 р — лауреат Фестивалю «Мі–Сі–Соль» у номінації «Найкращий вірш».
2015 р — дипломант 20–го Міжнародного фестивалю бардівської (авторської) пісні «Славутич–2015» в номінації «Автор віршів».
2015 р — I премія VIII Всеукраїнського фестивалю поезії «Підкова Пегаса».
2016р — дипломант XXVIII міжнародного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Булат» в номінації «Поет».
2017 р —  диплом І–го ступеню музично–поетичного фестивалю «Ірпінський Парнас» у номінації «Релігійна лірика».

Видала збірки: «Жіночності п’янке бордо» та «Не відміряна міра», публікувалася в багатьох виданнях.

Збірку поезії «Сміх метеликів» не можна купити у книжкових магазинах, але це можливо зробити, замовивши ії на персональній сторінці у ФБ — Лілія Батюк-Нечипоренко.

Источник: медиа портал АТС creativpodiya.com

Фото: Лариса Ильченко

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (5 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


4 + 4 =