Український ринок нерухомості та його особливості

Поліпшення економічної ситуації в Україні призвело до стабілізації ринку нерухомості. Які квартири у Львові користуються найбільшою популярністю? Які зміни можливі найближчим часом?

новобудова Львів. ЛінкольнВ останній місяць весни поточного року, загальний обсяг проданих квартир у порівнянні з квітнем змінився несуттєво. Найбільшою популярністю, як і раніше, продовжують користуватися квартири вартістю до сорока тисяч доларів США, що готові до проживання та укомплектовані мінімальним набором меблів. Що ж стосується нерухомості в нових будинках, то згідно з каталогом новобудов ЛУН.ua, придбати житло у Шевченківському районі Львова з ремонтом можна за середньою ціною шістнадцять тисяч гривень за квадратний метр. У цьому районі пропонуються квартири по одній з найменших цін у Місті Лева. У той же час і тут є досить дороге житло, що відповідає категорії «еліт» і «бізнес».

Падіння вартості житла радянського періоду також викликає деякі зміни на ринку. Поступово рівень цін наближається до тієї заповітної точки, коли якість буде відповідати вартості. Тому, на думку фахівців, кількість угод з нерухомістю такого класу буде поступово зростати. У першу чергу купувати квартири в старих панельних будинках будуть ті покупці, яким необхідно терміново придбатновобудова Львов Семісвети найдешевше житло, особливо обладнане всіма необхідними меблями та побутовою технікою.

Пожвавлення на ринку можливо також в результаті того, що останнім часом банки знову поступово починають видавати іпотечні кредити. І хоча частка угод, укладених із залученням коштів фінансових установ, становить не більше п’яти відсотків, це дає надію на подальше поліпшення ситуації з іпотечним кредитуванням. Однак необхідно пам’ятати, що банки завжди вкрай неохоче йшли на надання кредитів під придбання вторинного житла. Зацікавленість фінансових організацій викликає тільки найпопулярніші, тобто найбільш ліквідні квартири в новобудовах. Тому отримати іпотечний кредит на придбання нової однокімнатної квартири невеликої площі в недорогий новобудові буде найлегше.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


6 + 4 =