У сумському художньому музеї покажуть рідкісну колекцію відреставрованих шедеврів

Афиша Художественный музей г. СумыЗ 4 березня Сумський обласний художній музей ім. Н. Онацького

запрошує до ювілейної виставки «Музей відкриває фонди.

Відреставровані шедеври»

До 95-річчя від дня свого заснування Сумський обласний художній музей ім. Н. Онацького запрошує глядачів до нової виставки: «Музей відкриває фонди. Відреставровані шедеври», де представлено понад сто творів ХVІІІ- поч. ХХ ст. образотворчого та декоративного мистецтва, що отримали нове життя у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України (Київ) та його філії у Харкові – одній з найбільших реставраційних установ східного регіону.

На виставці представлено українську барокову та академічну ікону, пейзажі, портрети, твори видатного майстра натюрморту Є. Волошинова.

Вперше після реставрації експонуються шедеври західноєвропейської графіки ХІХ- поч. ХХ ст., унікальні зразки західноєвропейського та російського фарфору, порцелянові вироби заводу А. Міклашевського, французькі гобелени, старшинська вишивка тощо.

Останнім часом відреставровано близько 300 творів мистецтва ХVІІ–ХХ ст. – ікони, живопис, графіка, кераміка, тканини тощо. Відроджені пам’ятки відображають багатогранність і високий європейський рівень музейного зібрання та дають уявлення про надскладну роботу реставраторів різної спеціалізації, що дозволяє сучасникам долучитися до культурного надбання минулого та зберегти його для майбутніх поколінь.

Виставка працюватиме протягом березня-квітня 2015 р.

 

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. Надія Юрченко:

    Спасибо за публикацию

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 9 =