Сумські поети та фотографи отримали шанс потрапити до престижної книжки

В  середу 21 травня в Агенції промоції «Суми» відбулася презентація конкурсу урбаністичної поезії та фотографії «Суми є».

P1210346аПартнерами «Агенції промоції» у  конкурсі виступають: «Агенція творчих подій»,  літературно-мистецька студія «Орфей», обласна організація Національної спілки письменників України та  обласна організація Національної спілки фотохудожників України.

Кінцева мета конкурсу полягає у виданні збірки віршів та фотографій про Суми. Мова книжки — українська. Стартує проект з 1 червня і буде продовжуватись до  20 вересня.  Для того, щоб взяти в ньому участь, треба зайти на сайт Агенції промоції «Суми» presume.biz, знайти відповідний розділ, присвячений конкурсу і розмістити там три поетичні твори про Суми або 10 фотографій на цю ж тему, які було зроблено протягом останніх двох років.

Літературне журі конкурсу: Василь Чубур, Людмила Ромен, Сергій П’ятаченко,  Олег Романенко, Алла Федорина, Ельвіра Мамонтова (куратор  всього проекту)

Фотожурі: Ельвіра Мамонтова та Олександр Миколенко

Переможці конкурсу отримають право надрукуватись в збірці «Суми є».

Декілька слів відносно  книжки. Конкурси поезії про Суми  регулярно проводяться між поетів ще з радянських часів.Як правило, всі вони завершуються виданням підсумкової збірки, доля якої потім мало кому відома.

Родзинка конкурсу «Суми є» полягає в тому, що підсумкову збірку «Агенція промоції» планує презентувати гостям міста. Таким чином, ця книжка обов’язково знайде своїх зацікавлених читачів і завжди буде мати свою промоцію. Тому брати участь в  цьому конкурсі престижно, тим більше, що склад журі і список авторитетних співорганізаторів проекту дозволяє сподіватись на відповідний художній рівень збірки.

У цьому зв’язку відзначимо,  що організаторам конкурсу хотілося б  бачити у представлених творах менше парадного  пафосу і рим на кшталт «калина – Україна» і більше ліричного погляду на різні куточки Сум, котрі викликали у авторів поетичне або фотографічне  натхнення. Бо справжній патріотизм – це любов до місць, де нам було добре.  Власне, змістом всієї збірки  «Суми є» і стануть розповіді про такі місця нашого  міста.

 

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 8 =