В Сумах відбудеться творча зустріч з людиною, яка допомагає думати

IMG_5252В Сумах буде читати свої гуморески, ліричні твори та виконувати авторські пісні знаний  поет-гуморист Григорій Єлишевич. Подія відбудеться в четвер 4 вересня в  актовому залі  Сумської обласної універсальної бібліотеки імені Н.К. Крупської.

Григорій Єлишевич починав свій творчий шлях як один з авторів відомого за радянські  часи українського гумористичного журналу «Перець». Та, як показав його весняний виступ у Сумскій міській  галереї,  твори того часу зовсім не втратили актуальність  сьогодні. Навіть навпаки,  — деякі жарти стали ще більш гострими та влучними.

 Підкреслимо, що гуморист Григорій Єлішевич не ставить собі за мету написати щось таке, щоб публіка мала можливість «чісто поржать». Навпаки, він іде у найбільш складному  напрямку, намагаючись з посмішкою  розповідати про дуже серйозні  філософські і соціальні речі. І у нього це виходить, бо Григорій Львович —  майстер слова, якій вміє  говорити і має що сказати. .

А ще він якось примудряється бути однаково близьким  як людям з  більш «шароварним» (тобто традиційним і трохи селянським) сприйняттям  української національної культури, так і незаангажованим містянам,  орієнтованим на класичну та сучасну  світову культуру.

У відомому сенсі, Григорій Єлишевич є уламком тієї переповненої перлинами справжніх талантів української культури, яка піднялася в  післявоєнні радянські роки і подарувала нам такі пісні, як «Два кольори». «Рідна мати моя», «Черемшина», творчість Василя Івасюка і ранньої Софії Ротару, книжки Григора Тютюнника та Олеся Бердника.  І яку ми в нашому  патриотичному  сьогодні,  на жаль, потроху втрачаємо

На скромний погляд автора цього тексту,  в Сумах наразі проживає двоє значних  українських літераторів,  про яких можна сказати, що нам пощастило  з ними спілкуватися, бо вони зрозуміли душу українського народу —  і інтелігента, і селянина, і люмпена, і бізнесмена. Один з них  – Юрій Царик. Другий, а точніше, інший  —  Григорій Єлишевич.

Виступ Григорія Львовича, який ми тут анонсуємо відбудеться в рамках проведення заходів, присвячених Дню визволення Сум від фашистських загарбників, у дуже непрості часи, як для життя, так и і для розуміння того, що  відбувається.

Саме тому такий філософсько-іронічний  безпафосний погляд  на  сучасність,  як у Григорія Єлишевича є  край актуальним і може стати кращою порадою для кожного на сьогоднішній день, саме тому, що автор нічого на радить, але допомагає думати.

Програма називається   «До сумчан з усмішкою і піснею». Початок – о 17.00

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (2 голос, оценка: 3,50 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


3 + 5 =