У Сумах відновили зіркову виставу минулих років

У репертуарі сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна з’явилася нова стара вистава «Назар Стодоля».

Назар Стодоля СумыСтара, тому, що різноманітні версії спектаклів по драмі Тараса Шевченка ідуть у сумському театрі з часів його заснування у 1939 році. Є навіть думка, що саме «Назар Стодоля» став першим спектаклем щепкінців взагалі.

Цікаво ще й те, що сама п’єса була написана Тарасом Шевченком спочатку російською мовою і тільки пізніше  перекладена на народну українську. Романтичні і драматичні події п’єси відбуваються у XVII столітті біля Чигирина, який у ті часи був резиденцією гетьманів і столицею Української гетьманської держави.

У п’єсі багато історичного колориту, вона насичена етнографічно-побутовими картинами, музикою і це все обумовлює її популярність і на сьогоднішній день робить її безумовною українською театральною класикою.

Вистава, про яку іде мова в цій публікації, була створена режисером-постановником заслуженим артистом України Олександром Рибчинським на початку 2000-их. І відновлена максимально близько до першоджерела нинішнім художнім керівником театру Артемієм Аніщенком.

Назар Стодоля СумыУ спектаклі зайнята практично вся трупа театру. Особливості  сценічного матеріалу дозволяють улюбленим сумським акторам продемонструвати одночасно різноманітні сторони свого таланту – тут присутні і драматичні переживання, і батальні сцени, і хоровий спів, і танці. Окремо відмітімо красиві народні костюми і вишукану сценографію.

На тлі низки сучасних і навіть експериментальних спектаклів, які прикрасили репертуар щепкінців останнім часом, класичний «Назар Стодоля» виглядає яскраво, неординарно і головне – актуально.

Джерело: медіа портал АТС creativpodiya.com

Фото: Лариса Ильченко

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (3 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


1 + 5 =