У Сумах покажуть, як виглядає життя в мереживі

У п’ятницю  3 квітня о 15.00 у виставковому залі «Філантроп» (наукова бібліотека УАБС НБУ) відкривається персональна виставка витинанок Любові Ярцової (Михайленко) «Життя в мереживі».

yarceva73620567_n_thumb

Уже десятий рік поспіль свої витинанкові фантазії втілює в життя майстриня Любов Ярцова, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

На виставці представлені роботи, виконані в останні роки. Витинанки відображають сюжет однієї великої мереживної казки, найтепліші моменти з життя майстрині — дитинство, юність та зрілі роки. Це — «Дідусева пасіка», «Старенька груша», «Бабусині вареники»,  «Мамина колискова» , «Косовиця» «Диво-писанка», «Ой писали писанку»,  «Зустріч весни».  Багатоколірні роботи, з використанням симетричної композиції, розкривають різні сюжети.

Довідка

Витина́нки (від українського слова  «витинати», тобто «вирізувати», «вивертати») —  вид давньо- слов’янського, зокрема українського народного декоративного мистецтва. Включає сюжетні та орнаментальні прикраси— ажурні, силуетні тощо.

Витинанки виготовляються з допомогою ножиць (маленьких і, наприклад, дуже великих — для стриження хутра овець), спеціальних дрібних пристосувань майстрів, що передаються з покоління в покоління, а також ножа, сокирки, інших знарядь. Матеріалом для витинанок є папір (білий або кольоровий).

Витинанки мають свою художню  привабливість, змістовність та декоративну красуі застосовують як у побуті, так і для підготовки релігійних або світських свят.

Виставка буде діяти з 3.04 по 14.04. 2015 р.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. Сергей Тихенко:

    Дякую!!!
    \\\https://www.youtube.com/watch?v=Nx9R0bXCfMQ
    Загальний вигляд виставки…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


7 + 9 =