У Сумах з’явився шевченківський арт-об’єкт

У четвер 18 вересня у Сумах на вулиці Соборній біля пам’ятника Т.Г. Шевченку було відкрито пам’ятний знак «Квітка міста Суми», присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка та 155-ти річчю з часу перебування Кобзаря в Сумах.
P1240249

«Кітка» має вигляд сучасного арт-об’єкту, поєднуючи в собі. таким чином, різні часи. Вона безумовно стане однією з окрас міста. Як повідомив у соціальній мережі Фейсбук один з організаторів події Юрій Гладенко, у Сумах, починаючи з квітня 2013 року було проведено низку заходів, присвячених шевченківській темі.
Зокрема, сумчанами була висаджена сумська липова алея в Шевченківському гаю в Каневі, де, як відомо, знаходиться могила Кобзаря, розташована, як і написано у тарасовому «Заповіті», на дніпровій кручі. І звідти дійсно видно, як реве ревучий.

В цьому ми пересвідчились на власні очі, побувавши там цього року.

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. Надія Юрченко:

    Скромно і зі смаком вшанована пам»ять про перебування великого Кобзаря у Сумах, також як і сумська липова алея в Шевченківському гаю в Каневі. Така жива пам»ять залишиться на довгі роки. Слава Богу, що є люди (Юрій П»яточенко та Юрій Гладенко), які все роблять, вшановуючи історичні подіїї і нагадують про них сучасникам та молоді.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


6 + 2 =