У Сумах щепкінці створили казку для дітей та дорослих «Білосніжка та сім гномів»

У Сумському національному академічному театрі драми та музичної комедії ім. Щепкіна новорічна прем’єра — «Білосніжка та сім гномів».

Белоснежка и семь гномов. Сумы. Театр им. ЩепкинаОстанні кілька років святкові вистави для дітей створює режисер-постановник Роман Козак.

Новорічна театральна постановка — це завжди диво, в яке вірять і дорослі, і діти.

Ось і спектакль «Білосніжка та сім гномів» за мотивами всесвітньовідомої казки братів Грімм розрахована, на те, щоб ії подивилися діти разом з батьками. Ця казка не тільки про чаклунство, боротьбу добра зі злом, але й про важливі людські якості та почуття: доброту, розуміння, повагу, любовь.

Події казки в інтерпретації щепкінців зосереджується в основному на тій частині, де Білосніжка потрапляє в лісовий будиночок до гномів.

Хоча звичайно ж є преамбула — в королівському палаці оголошують бал на честь приїзда принца, який закоханий в принцесу Білосніжку і прагнє з нею одружитися. Зла королева-мачуха не бажає, щоб принцеса була щаслива і наказує своєму міністру відвести Білосніжку в хащі на поживу лісовим звірям.

Саме тут вона зустрічає сімох гномів — Мудрика, Плаксія, Буркотуна, Базіку, Веселуна, Сонька, Мрійника. Ці образи настільки яскраві, що іноді навіть ніби затьмарюють головних персонажів. Але це тільки здається, тому, що кожен з акторів, за рахунок різних прийомів, яскраво відтворив індивідуальність свого героя.

Белоснежка и семь гномов. Сумы. Театр им. ЩепкинаЕкспресивна гра, костюми, музичне і сценічне оформлення, дія, що відбувається — все разом захоплює увагу, і вже не відпускає до кінця вистави.

У підсумку вийшла доступна, зрозуміла для кожної дитини, цікава розповідь про те, як зустрічаються абсолютне зло і абсолютне добро. Як бачимо, зло (Королева) намагається максимально всім керувати і все контролювати. Та ніхто з власного бажання не хоче допомагати в її злодіяннях. А добру (Білосніжка) природним чином всі оточуючі намагаються допомогти, вберегти від неприємностей. Навколо принцеси така чудова, м’яка і гармонійна аура, що всі тягнуться до неї.

А крім того, новорічного настрою дітлахам і дорослим додадуть Дід Мороз та Снігуронька з привітаннями та маленькою вікторіною.

Раніше ми писали: Вистава сумського театру отримала всеукраїнський театральний «Оскар»

Вітаємо Романа Козака зі Всеукраїнською перемогою!

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (3 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


7 + 6 =