Сумські митці долучилися до створення українського блокбастера про Данила Галицького (+ видео)

У листопаді 2018 року в кінотеатрах України пройшла прем’єра художнього фільму “Король Данило” львівського режисера Тараса Химича.

Данило ГалицкийЦе історичний бойовик про дружбу, зраду і кохання в часи Середньовіччя, головним героєм якого є відома історична постать — князь Данило Галицький. Сценарій засновано на працях львівського історика Леонтія Войтовича.

Фільм знімали на майже 30 майданчиках у Західній Україні, а також у Запорізькій області. 90 відсотків фільмування відбувалося поблизу Львова.

Сюжет

1238 рік. Князь Данило зі своїм братом Васильком нападають на прикордонний замок таємного ордену. Завдяки своїй винахідливості Данило захоплює магістра в полон. Останній переконує князя стати його союзником у боротьбі з могутнім ворогом зі Сходу.

Тим часом хан Батий нападає на Русь і знищує Київ, як і попереджав магістр. Починається мобілізація та створення міст-фортець. Таке рішення не подобається галицьким боярам, вони готові домовитися з ханом заради спокійного ведення власних справ. Хан Батий не поспішає продовжувати наступ, бо в нього інший план.

У цей момент приїжджає магістр із пропозицією від Папи Римського, а Хан Батий висилає князеві ультиматум. Данило несподівано для всіх вирішує їхати особисто до хана на перемовини. Незважаючи на великі випробування, доля усміхнулася Данилові і він повертається додому живим…

Музика

Для сумчан, окрім усього, цікавим є і те, що саундреком для фільму стала пісня гурту Entree (Н.Три) «Дим», музику та аранжування якої створено відомим сумським музикантом Євгеном Касьяненком у співавторстві з киянином Олексієм Шманьовим. Текст пісні написав сумський поет Ігор Касьяненко.

Після завершення  роботи над фільмом на його базі був змонтований відеокліп на пісню «Дим».

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (9 голос, оценка: 4,56 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. 20.10.2021

    […] Джерело: creativpodiya.com […]

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


8 + 8 =