У Сумах відбудеться творча зустріч з поетесою, що знається на метеликах

В суботу 3 листопада о 15.00 в актовому залі Сумської універсальної наукової бібліотеки відбудеться творча зустріч з київською поетесою Лілією Батюк-Нечипоренко. На зустрічі буде презентована нова поетична збірка автора «Сміх метеликів».

Лилия Батюк-НечипоренкоЛілія Батюк-Нечипоренко – унікальний поет. Власне, антитези до цього словосполучення не існує. Кожен поет (якщо він дійсно поет) — унікальний,  бо наділений власним, тільки йому притаманним голосом і бачить світ під своїм особливим кутом зору. Тому унікальність у кожного поета своя.

Родзинка поетичного світу Лілії Батюк-Нечипоренко в тому, що її вірші – це не сповідь перед читачем, а скоріше спроба — і дуже часто вдала – публічної розмови, а ще частіше навіть дискусії, з самою собою. Але це робиться так майстерно, на таких довірчих інтонаціях, що у читача виникає відчуття безпосередньої  участі у процесі мислення. І навіть здається, що це не поет, а ти сам, блукаючи у лабіринтах складних людських стосунків, робиш ті відкриття, якими наповнена книга.

Незважаючи на те, що автор – жінка, вірші її однаково цікаві і чоловікам, і жінкам. Чоловіки тут отримують квиток на мандрівку в загадковий світ інтимних жіночих почуттів і шанс побачити себе жіночими очима. А жінки… знайти слова для формулювання своїх підсвідомих бажань і мотивацій.

Творчість Лілії Батюк-Нечипоренко напрочуд органічно поєднує поезію і психологію. Предмет її роздумів і досліджень – людина, яка живе у Божому світі в оточенні інших людей. Особливо їй вдаються верлібри – вільні вірші, в яких одночасно метафорично і доступно іде мова по найголовніше, що хвилює нас – кохання у часі: як до нього звикати, коли воно приходить, як з ним жити і як його варто проводжати – з повагою і подякою, якщо воно іде.

Є у книзі і вірші з римами і музикою слів – не даремно ж на них пишуться пісні. Але і в тих, і інших присутня така бажана і дуже рідкісна для жіночі поезії ясність, коли ти розумієш небанальні думки поета і можеш їх продовжувати і розвивати, опираючись на власний досвід, навіть тоді, коли текст вірша вже дійшов до останньої крапки.

Окремо треба зазначити, що Лілія Батюк-Нечипоренко ще й прекрасно проводить свої творчі зустрічі – її енергетика, відкритість, жіноча чарівність і розум справляють незабутнє враження і надовго залишають в душах тепло і світло.

І все це сумчане мають можливість побачити, почитати, почути і відчути 3 листопада в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Початок події о 15.00.

Вхід вільний.

Источник: медиа портал АТС creativpodiya.com

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (5 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


5 + 2 =