У Сумах стартував проект «Школа подружнього життя»

З листопада 2017 по травень 2018 року у Сумах буде проводити свою работу проект «Школа подружнього життя».

школа супружества. сумі. Антон ПроценкоМета проекту – підготувати молоді пари до щасливого подружнього життя, навчити гармонічно будувати сімейні відносини, вирішувати конфліктні ситуації в сім’ї, відповідально відноситися до планування сім’ї, знизити рівень розлучень в Сумах та Сумській області, попередити насилля в сім’ї, популяризувати виховання дитини у повних сім’ях.

Завдання – навчити молодь та дати відповіді особам, що планують вступити в шлюб, а також сімейним парам, на наступні питання сімейного життя:
• Як звільнитися від внутрішніх забобонів та знайти впевненість для створення стосунків?• Де і як познайомитися та закохатися одне в одне?
• Кохання чи закоханість: у чому відмінність та які наслідки?
• Про що думають чоловіки і що відчувають жінки?
• Що таке сім’я? Її секрети та підводні каміння.
• Які особливості, потреби та ролі чоловіка та жінки у сім’ї?
• Що потрібно знати «до», щоб створити та мати щасливу сім’ю «після»?
• Побачення, любов, пропозиція руки та серця, заручини, весілля – як мрію перетворити в реальність?

Раніше ми писали: Топ-10 наиболее распространенных видов любви

Перша хвиля занять почалась 7 листопада та продовжиться до 19 грудня 2017 року.

В планах провести мінімум 3 курси, кожен з яких розрахований на 8 зустрічей по 1,5 години. Плануэться створювати групи по 20-30 осіб.

Тренери – Антон та Ірина Проценко – психологи, сертифіковані сімейні тренери, коучі, консультанти. Організатори щорічного свята «День Сім’ї» у Сумах під гаслом «Сумщина – край щасливих сімей». Керівники Сумського обласного осередку Всеукраїнського Альянсу «Україна за сім’ю». В подружжі 4 роки, виховують 10-місячну дитину.
На заняття запрошуються чоловіки та жінки, які бажають створити щасливу сім’ю, але не знають як. Сімейні пари, які хочуть вирішити конфліктні ситуації у своїй сім’ї, особливо сім’ї учасників АТО.

Участь в проекті «Школа подружнього життя» безкоштовна.

Заняття проходять щовівторка о 18:00, за адресою: м. Суми, пр. Курський, 18Б.

Раніше ми писали: 7 причин, почему двое становятся парой

Про актуальність проекту його засновники розповідають так: «За офіційною статистикою в Україні 73% розлучень. Ця статистика є майже сталою і якщо змінюється, то тільки в негативному світлі. Тобто офіційно визнано, що на 100 весіль припадає 73 розривів відносин. Сумщина лідирує у цій сфері з показником 80%. Неофіційна статистика (більш близька до реальної) – 80% в Україні та 87% на Сумщині. Більше половини з цієї кількості – молоді пари, які не прожили навіть 5 років спільного життя. Основні причини розлучень – не вміння спільно справлятися з життєвими труднощами; не поінформованість про те, до кого та коли треба звернутися за допомогою. Основний акцент, який роблять сучасні пари при плануванні подальших відносин – відіграти круте пишне весілля, обов’язково яскравіше, ніж у друзів та знайомих. Але потім постає основне питання: «Що робити після весілля? Як влаштовувати відносини? Про що розмовляти за обіднім столом? Як планувати спільне виховання дітей?» Одна з проблем, котра призводить до розлучень – эгоїзм, непоступливість, кардинально протилежний набір цінностей, помилки при вихованні.»

Одним з ефективних шляхів роботи з сім’ями, зокрема молодими, є об’єднання зусиль державних органів з громадським сектором, з метою здійснення профілактичної роботи, а саме проведення навчання з підготовки пар до подружнього життя та сімей «формулі сімейного щастя», для запобігання розлучень. Тому до партнерства у проекті долучилися управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації та Сумський міський центр дозвілля молоді.

В Україні вже є позитивний досвід проведення аналогічних курсів, а саме у містах Львів, Київ та Краматорськ. Серед пар, що пройшли навчання на вищезазначених курсах, значно менший показний розлучень.

Запис на Школу ведеться за телефоном: 095-060-00-26.

Реєстрація триває постійно.

Источник: медиа портал АТС creativpodiya.com

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (2 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 2 =