Інтерес до компактного житла штовхає забудовників на хитрощі

Об’єктивні процеси, що відбуваються в економіці, викликають підвищений попит на компактне житло. Які проблеми можуть виникнути при покупці смарт-квартири? Як їх уникнути?

дом на деньгахВисокий попит на компактне житло, що виник в останні роки, був викликаний  об’єктивними причинами, які пов’язані з негативними процесами в економіці не тільки України, а й в усьому світі. Частка попиту на смарт-квартири становить близько десяти відсотків. Проте якщо уважно вивчити повний каталог новобудов міста Львів, то можна помітити, що кількість такого житла в новобудовах становить не більше семи відсотків.

У той же час відповідно до чинних будівельних норм житлова квартира не може мати площу менше, ніж тридцять метрів квадратних. Тому в документах на житло такі об’єкти називаються квартирами-студіями або апартаментами. І оскільки в будівельній термінології така назва відсутня, то природно може виникнути проблема з оформленням документів. Наприклад, на ринку нерухомості Києва близько половини всіх виставлених на продаж смарт-квартир має ті чи інші проблеми юридичного характеру.

Прагнення деяких забудовників продати старе житло, яке не користується попитом, змушує перетворювати його в нове і сучасне. Шляхом перепланування, дво- або трикімнатної квартири, що довго не продається, перетворюються на маленькі квартирки, які зовнішнім виглядом нагадують смарт-об’єкти. Тому, збираючись купити житло, необхідно перевірити весь пакет документів, зокрема відповідність омріяної квартири проектній документації, а також переконатися в наявності гарантій прав покупця і права на реєстрацію власності.

новостройкаЩе одним способом, яким власники житла можуть обдурити покупця, є надання неправдивої інформації про те, чи є квартира, яка продається, житловим або нежитловим приміщенням. У комерційній нерухомості отримати прописку абсолютно неможливо, більш того, комунальні послуги для комерційних приміщень рахуються за вищою ціною, що в подальшому призведе до високих витрат на оплату проживання.

Купити апартаменти замість квартири цілком можливо, якщо неуважно ставитися до оформлення договору із забудовником. Підписуючи договір із будівельною компанією, треба переконатися у вживанні відповідної термінології — в договорі обов’язково має бути зазначено, що після закінчення будівництва покупець отримає в свою власність саме квартиру. При цьому, крім загальної площі, треба вказати також житлову, оскільки в комерційних приміщеннях житлова площа буде відсутня.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (1 голос, оценка: 5,00 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 1 =