У Києві відбудється Всеукраїнська Трієнале «Живопис 2016»

У четвер 9 червня в Києві у виставковому залі НСХУ  Центрального будинку художника відкриється Всеукраїнська Трієнале «Живопис 2016».

Афіша Трієнале «Живопис 2016». Здається недавно, три роки тому, у виставкових залах НСХУ відбулася Трієнале «Живопис 2013», яка мала великий резонанс серед прихильників сучасного мистецтва живопису.

І ось, нині, з 9 червня стартує Всеукраїнський проект «Живопис 2016», організований Дирекцією виставок НСХУ та Міністерством культури України. Це вже сьома мистецька акція, що представляє глядачеві твори сучасного українського малярства за останні три роки.

Трієнале «Живопис2016» має на меті відобразити максимально об’єктивну картину того, що відбувається в мистецтві живопису без будь яких штучних обмежень чи кураторських вподобань.

Кияни: Віктор Сидоренко, Михайло Гуйда, Анатолій Криволап, Олександр Дубовик, Петро Лебединець, Владистлав Шерешевський; харків’яни: Віктор Погорєлов, Юрій Вінтаєв, Віктор Ковтун; одесити: Анатолій Горбенко, Сергій Савченко, Володимир Кабаченко; донеччанин Петро Антип – всі вони знакові фігури в сучасному українському мистецтві. Тож, глядач має унікальну можливість побачити в одному виставковому просторі роботи цих знаних авторів та інших відомих художників.

Всеукраїнська Трієнале «Живопис 2016», яка повно і різнобічно репрезентує палітру сучасного українського живопису має стати майданчиком для полеміки, співставлень, відкриттів та перспективних висновків. Експозиція, яка налічує більше двохсот творів, переконує, що добре відомі в мистецьких колах митці і молоді художники виявляють особистісний підхід у розкритті творчих задумів. Деякі з них спокійно й неквапливо передають власні враження та філософські роздуми, інші висловлюють свої думки на полотні експресивно та темпераментно. Серед учасників ми бачимо тих, хто віддає перевагу традиційним мотивам та засобам образотворчості і прихильників новаторських мистецьких ідей.

Сподіваємось, що актуальність проекту та ексклюзивність експозиції викличе інтерес серед мистецької громадськості України.

То ж запрошуємо всіх 9 червня о 16 годині на відкриття Всеукраїнської Трієнале «Живопис 2016» в  виставкові зали НСХУ у Центральному будинку художника.

Адреса:  вул. Січових стрільців 1-5

Триватиме виставка до 3 липня 2016 року.

Источник: медиа портал АТС creativpodiya.com

 

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


1 комментарий

  1. Надія:

    Це буде справжнє свято живопису, і в найбільш повному обсязі. Трієнале набагато цікавіші і пристижніші, ніж «Мальовничі», прізвища учасників цих виставок говорять самі за себе. Раджу відвидати. *YAHOO*

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


5 + 3 =