Сумські вулочки й будинки в різних часах та настроях

Кожен творчий простір міста Суми вважає важливим тим чи іншим чином відсвяткувати День міста. Сумський художній музей підготував експозицію з фондів музею.

робота Олександра Чередниченка "Весна на Соборній"

Виставка «Рідне місто: вчора і сьогодні» присвячена 360-річчю міста Суми. Мистецтво нашого часу народжує твори глибокого філософського змісту і високого патріотичного звучання.

Експозиція займає невеличку територію на другому поверсі художнього музею, але вміщує в себе широкий творчий погляд сумських художників і скульпторів.

Старовинна архітектура міста Суми, яка збереглася і донині, оспівується у графічних творах художників В. Тітарєва та В. Чевгуза. Подвір’я старих будинків, здається, продовжують дбайливо зберігати історію нашого міста, його колишнє обличчя.

Міський пейзаж «Старі Суми» М. Маринича красномовно розповідає про красу і життя нашого міста «вчора», викликаючи у глядача почуття світлого смутку.

Сповнений проникливим настроєм затишного розміряного життя твір М. Юденкова «Старий двір після дощу».

Яскрава, повна кольору і сонця робота Олександра Чередниченка «Весна на Соборній» занурює глядача в позитив, будить майже дитячі емоції спраги і любові до всього, що тебе оточує.

Раніше ми писали: Мистецтво Никанора Онацького на тлі епохи

Пейзаж В. Михайличенка, «Вулиця Соборна. Суми» приваблює романтичним сприйняттям архітектурного ансамблю і нібито запрошує прогулятися вулицею старого міста.

Для творчої манери В. Куца характерне використання конкретного життєвого матеріалу. Архітектурною виразністю відмічені картини «Суми. Альтанка» та «Іоанно-Предтеченська церква на Луці», в яких автор гармонійно поєднує життя людини з оточуючим її світом.

Певний емоційний стан природи, її особливу поетичність та образність втілює І. Василевський у роботі «Березень. Троїцький собор», де свіжим подихом весни дихає все навколо, що підсилюється чистими світлими фарбами.

У дзвінкій симфонії барв проявився колористичний дар І. Гапоченка. Яскравою палітрою та філософськими роздумами виокремлюється його полотно «Сонце у місті», декоративна площинність вирішення якого свідчить про вплив авангардного мистецтва.

Узагальнений образ сумчанки, втілено у скульптурі «Сучасниця» І. Швачуновим. Динаміка ритмів, увага до деталей наповнює композицію відчуттям безпосередності та живої привабливості.

Вічно молоде рідне місто Суми завжди буде надихати митців на творчість.

Зараз у музею діє виставка київського художника Валерія Олександровича Франчука «Берег життя».

Виставка триватиме до кінця вересня.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


9 + 2 =