Ольга Пужанська (Ольга Вьюга). Мрія

автомобиль мечтыВ далекому місті, за тим порогом великої річки, що не видно навіть з найвищого пагорба, жив собі хлопчик. Сам був невеличким, всього сім рочків було йому, а вигадник з нього показувався величезний! Любив той хлопчина, сидячи біля вікна, малювати різні неймовірні речі. То будинок зобразить скляний, але непрозорий, то мамі на подарунок намалював величезний букет квітів і були вони найкрасивіші та найнезвичніші з усіх, які коли-небудь малювали діти, та й і будь хто.

А взагалі була у того хлопчика мрія. Хотів він собі машину, але машину не таку, яку можна купити в магазині, а таку, яку він намалює. Так і була-б його мрія нездійсненою, коли б не конкурс малюнка, що його влаштували в школі, де навчався хлопчина. Прийшли тоді в школу багато дорослих, і сказали діткам, що на того, чий малюнок виграє, чекає приз. Це здавалося на казку звичайно, але малювати люблять багато дітей, тому, чому б не спробувати.

Декілька днів хлопчина придумував, малював — перемальовував свою мрію, там рисочку додасть, там витре. І нарешті малюнок був готовий! Це була звісно мрія — МАШИНА! Маленька, з блискучими дисками на колесах, на бампері красувався щит, такий, як він бачив в книжках про лицарів, сама вона, немов вилита з гладенького металу і облита водою, немов м’яка на дотик і виглядала так, вона неначе несеться на величезній швидкості по швидкісній трасі!

Хлопець з гордістю відніс свій «шедевр» у школу. Дуже хвилювався, бо бачив, що багато малюнків, які як і у нього були достойні виграшу, один навіть був, як він гадав, кращий за його.

І ось настав день підбиття підсумків конкурсу. І.. ПЕРШЕ місце посів малюнок хлопця! Він був неймовірно щасливим! Перше місце це звісно добре. Але як же обіцянка?

Призом за виграш для хлопця була екскурсія на завод де виготовляють машини. Дуже сподобалось йому на заводі і твердо вирішив він тоді, що стане конструктором машин.

Пройшло багато років, хлопчина виріс, вивчився і інституті і став, як і пообіцяв собі в дитинстві — конструктором машин.

І знову конкурс. Але тепер вже не малюнків, а найсправжнісіньких машин. І ось вона — його мрія! Стоїть перед натовпом, немов вилетіла з того малюнка, що приніс йому перший в його житті виграш! Це було щастя втіленої в життя мрії!

А щит, який він намалював на бампері, став емблемою нової марки машини, яка звалася «Мрія».

Читать другие миниатюры, участвующие в конкурсе «Колибри» 2015

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (9 голос, оценка: 4,33 из 5)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


комментария 3

  1. Калиостро:

    Любая мечта материализовывается, если хорошо её представить!

  2. Ольга:

    *YAHOO* *YAHOO* *THUMBS UP*

  3. Ганна:

    Яке чудове оповідання!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


6 + 6 =