У Сумах покажуть метафоричні натюрморти

В п’ятницю 17 квітня в художній галереї «Наша» відбудеться відкриття благодійної виставки «Відчуття і смисли »

Борис ФірцакВиставка «ВІДЧУТТЯ І СМИСЛИ» представляє Бориса Фірцака в жанрі натюрморту – жанрі, в якому об’ємно і різноманітно втілились його формотворчі пошуки.

Дослівний переклад (naturemorte (фр.) – мертва природа) не має нічого спільного з пластично-смисловими мотивами його полотен: вони напружено-емоційні, вібруючі, сприймаються як активна метафора, як поштовх заглибитись у сутність змісту. І завдяки цьому «персоналії» його натюрмортів відмежовуються від побуту, втрачають свою утилітарність, стають самодостатнім знаком у філософському сенсі перетворюються на реквізит драми людського буття.

Борис Фірцак – художник-постановник та сценограф у кіно, театрі та масових шоу , дизайнер інтер’єрів та реклами, художник живопису та графіки. Різнобічний майстер досягнув успіхів у всіх напрямках своєї діяльності. Фільми «Аврора» та «Іван Сила», проекти оформлення «Евробачення» та нагородження «Коронації слова» — це мала частка з великого переліку результатів праці Бориса. Але сам він по-перше вважає себе художником – художником-живописцем, художником-графіком. Підтвердження цьому – численні персональні та спільні виставки.

Відкриття виставки та зустріч з автором  17 квітня

Місце: Художня галерея «Наша» ( м. Суми, Псільська,1)

Початок: 17.00

Виставка відкрита для відвідувачів з 11:00 до 18:00, крім понеділка та вівторка

Виставка триватиме до 8 травня

P.S. Під час виставки в особливий спосіб відбудеться збір коштів на реабілітацію та лікування Миколи БУХЕНКО, бійця 7-ї батареї 27-го артполку, який має поранення ноги і руки.

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


2 + 4 =