У Сумах та Запоріжжі одночасно показують «Чарівні фарби снів»


картина

22 грудня національна спілка художників України — Молодіжне об’єднання, (м. Запоріжжя) представляе одночасно у Сумах та Запоріжжі виставку сучасного живопису «ЧАРІВНІ ФАРБИ СНІВ»

Виставка складається з 2-х частин і проходить у двох містах одночасно:

У Сумах представлені роботи запорізьких художників Маріанни СМБАТЯН, Наталі ЛАГОВСЬКОЇ та Петра ЧИЖМАКА, а у Запоріжжі свої роботи представить Даша БЕЗКОСТА з м. Суми.

Всі четверо авторів – люди з цікавою творчою біографією. Маючі обмежені фізичні можливості, вони реалізують свій творчій потенціал у образотворчому мистецтві. Всі художники малюють в різних техніках та напрямках, тому відвідувачі можуть отримати задоволення як від яскравого імпресіонізму, так і від неординарного примітивізму, а також від тонкої графіки. Своїми картинами автори несуть глядачу посил – знаходити красу у всіх проявах життя.

Куратор та співорганізатор заходу – відомий український художник Борис ЄГІАЗАРЯН, м. Київ

Відкриття виставок та зустріч з авторами — 22 грудня 2014 р, у понеділок, о 16:00. Під час відкриття відбудеться віртуальне спілкування з усіма учасниками Суми-Запоріжжя-Київ.

Дар’я Безкоста народилась у м. Суми, у 1996 році.

Має захворювання на дитячий церебральний параліч. Навчалась у загально-освітній школі за спеціальною програмою. Має навички читати та писати за допомогою комп’ютера.

Починаючи з 2007 року почала малювати пальцями ноги гуашшю. Пізніше, під керівництвом викладача образотворчого мистецтва Сергія ЛЕБЕДЕНКА, почала використовувати масляні фарби.

Прийняла участь більш ніж 10 виставках, в тому числі у PinchukArtCentre та Національному музеї Тараса Шевченка.

Живе та працює в Сумах.

На цій виставці представлені як відомі, так і нові роботи Даші, написані олією та гуашшю.

Маріанна Смбатян народилась у Вірменії, у 1984 році. З п’яти років живе в Україні.

З народження не має можливості ходити, діагноз – спинальна аміотрафія Верднига-Гоффмана. Дуже слабка фізично з дитинства, але має сильний характер та хоризму – з 13 років навчалась живопису у члена спілки художників України Юлії Анатоліївни Півень-Фоміной.

З 2005 року приймає учать у міських та українських виставках. Перша персональна виставка авторки відбулась у 2011 році.

Працює з аквареллю, гуашшю,пастеллю, туш-пером та олівцєм. Освоїла навички праці на комп’ютері, використовує комп’ютерну графіку.

Пише книги та п’єси, займається театральними постановками.

Живе та працює у Запоріжжі.

На виставці – серія портретів та пейзажів у стилі реалізму та імпресіонізму. У своїх картинах автор намагається показати почуття та емоції, відкрити світу всі сторони життя – світло та темряву. Художник сподівається знайти свою іскру.

Наталя Лаговська народилась у 1981 році.

Має захворювання на дитячій церебральний параліч. Живописом займається з 2006 року. Навчалась у Хортицькому навчальному центрі, закінчила факультет кераміки. Брала участь у декількох виставках. Перша персональна виставка відбулась у 2013 році.

Пише у техніці монотопія. Працює з олійними фарбами, гуашшю, акрілом.

Живе та працює у Запоріжжі.

Представлені на виставці картини розкривають красоту людини та оточуючої його природи.

Петро Чижмак народився у 1988 році.

Після тяжкої форми менінгіту лишився кистей обох рук. Почав малювати з дитинства. Отримав професійну освіту художника-кераміста у Хортицькому національному навчально-реабілітаційному центрі. Приймав участь у численних виставках. Пише портрети.

Живе та працює у Запоріжжі.

Завжди цікавився стародавньою історією та міфами, тому основна тема робот на виставці – фентезі. Автор є шанувальником цього жанру.

Початок: 16.00

Місце: Художня галерея «Наша» на Псільській,1, м. Суми

Час роботи — що дня крім понеділка та вівторка, з 10:00 до 18:00.

Місце: Виставкова зала Національної спілки художників України б-р Центральний, 3, м. Запоріжжя

Виставка буде експонуватися до 11 січня 2015 р

1 балл2 балла3 балла4 балла5 баллов (оценок ещё нет)
Загрузка...

Читайте ещё по теме:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.


9 + 8 =